Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgā tiks aizvadīts PK posms paukošanā ar špagu junioriem

Didzis Rudmanis
Didzis Rudmanis

Rīgā tiks aizvadīts PK posms paukošanā ar špagu junioriem
Pasaules kausa posma afiša
Foto: Latvijas Paukošanas federācija

Šodien Olimpiskajā sporta centrā notiks Pasaules kausa posms paukošanā ar špagu junioriem. Sacensībās piedalīsies virkne pasaules vadošo jauno paukotāju, pirmo reizi Rīgā uzņemot tik augstas raudzes turnīru. Sacensību sākums paredzēts pulksten 9:00, savukārt finālu cīņas sāksies 18:00. Sākot no 15:15 turnīru tiešraidē būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com.

Visas dienas garumā savstarpējās cīņās par reitinga punktiem vīriešu junioru konkurencē tiksies 132 paukotāji no 25 pasaules valstīm. To vidū arī daugavpilietis un pasaules vicečempions paukošanā ar špagu kadetu grupā Andris Jehimovičs. Turnīrā piedalīsies arī pasaules junioru ranga trešais numurs spānis Julens Pereira un ceturtais numurs austrietis Josefs Māringers.

Šis Pasaules kausa posms paukošanā ar špagu tiek veltītas izcilajam Latvijas sportistam - paukotājam Bruno Habarovam. 1960. gada vasaras Olimpiskajās spēlēs Romā viņš izcīnīja divas bronzas medaļas – individuālajās un komandu sacensībās. Bruno Habarovs bijis arī pasaules čempions paukošanā ar špagu un ieguvis vairākas sudraba un bronzas godalgas. 1959. gadā izcilais paukotājs atzīts arī par Latvijas populārāko sportistu.

„Tik augsta līmeņa sacensības paukošanas sportā Latvijā notiek pirmo reizi, taču Rīga varētu kļūt par pastāvīgu pieturas punktu Starptautiskās Paukošanas federācijas sacensību kalendārā arī nākotnē,” atklāj Latvijas Paukošanas federācijas prezidente Ērika Āze.

„Latvijas paukotāji sevi arvien pārliecinošāk pierāda pasaulē un gūst ievērojamus rezultātus gan paukošanā ar špagu – mums ir pasaules vicečempions kadetu grupā Andris Jehimovičs, gan paukošanā ar floreti – Renārs Blūmentāls jau vairākus gadus ir starp desmit labākajiem floretistiem pasaulē, bet kadetu komanda pagājušajā Eiropas Čempionātā izcīnīja 5. vietu. Organizēt starptautiska mēroga sacensības tepat mājās ir liels izaicinājums, un es ceru, tas palīdzēs popularizēt šo olimpisko sporta veidu Latvijā un sagādās daudz prieka kā dalībniekiem, tā skatītājiem.”

Izmantotie resursi:
LPF