Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tuvojas Eiropas čempionāts šorttrekā

Jānis Pārums

Tuvojas Eiropas čempionāts šorttrekā
Haralds Silovs

Olimpiskā centra "Ventspils" Ledus hallē no 18. līdz 20. janvārim norisināsies Eiropas čempionāts šorttrekā. Plānots, ka čempionātā piedalīsies ap 300 sportisti no 25 Eiropas valstīm.

Čempionātā startēs tādi populāri sportisti kā Džons Ilejs (Anglija), Viktors Knohs (Ungārija), Adriana Fontana (Itālija) Fabio Karta un Nikolass Rodigari (Itālija). Piedalīsies arī Latvijas izlase, tostarp šobrīd valsts labākais šorttrekists Haralds Silovs.

Jau no 7. janvāra Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzēs trenējas šorttrekisti no Latvijas, Beļģijas un Austrijas, bet šīs nedēļas laikā ieradīsies arī sportisti no Vācijas un Polijas. Oficiālie Eiropas čempionāta treniņi sāksies 17. janvārī, savukārt priekšsacīkstēm starts tiks dots 18. janvārī no plkst.16:30. Svinīga Eiropas čempionāta šorttrekā atklāšanas ceremonija paredzēta 18. janvārī plkst. 18:30, pēc kā sekos pirmo grupu sacensības. Sestdien, 19. janvārī, sacensības sāksies plkst. 12:00, bet svētdien, 20. janvārī, plkst. 11:30. Biļešu cenas uz vienas dienas sacensībām – 1 Ls skolēniem un 5 Ls pieaugušajiem. Iegādājoties biļetes uz visām sacensību dienām, pieaugušajam jāmaksā 12 Ls.

Eiropas čempionāts šorttrekā būs pirmās nozīmīgās slidošanas sacensības Latvijā un to veiksmīgas norises gadījumā pavērsies jaunas iespējas turpmāk Latvijā rīkot arī Eiropas un Pasaules čempionātus gan šorttrekā, gan daiļslidošanā. Čempionāta dalībnieku un līdzjutēju viesošanās Ventspils pilsētā veicinās ēdināšanas un tūrisma uzņēmumu pakalpojumu apgrozījumu. Ventspils tiks popularizēta 25 čempionāta dalībvalstīs un citviet Eiropā.

Kā jau iepriekš ziņots, 2007. gada aprīlī Olimpiskajā centrā „Ventspils” viesojās Starptautiskā slidošanas savienības tehniskās komisijas pārstāvji no Ungārijas un Bulgārijas. Vizītes laikā speciālisti apskatīja Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzes, iepazinās ar pilsētas tūrisma infrastruktūru, novērtējot sportistu izmitināšanas iespējas viesnīcās. Savukārt 25. septembrī Olimpiskajā centrā "Ventspils" notika svinīga līguma parakstīšana par Eiropas čempionāta šorttrekā rīkošanu Ventspilī.

Lai sagatavotos Eiropas čempionātam šorttrekā tika izveidota speciāla darba grupa, kurā strādā Olimpiskā centra „Ventspils” un Latvijas slidošanas asociācijas speciālisti.

Informāciju sagatavoja:
OC "Ventspils" Sporta un mārketinga daļa

     [+] [-]

, 2008-01-07 17:02, pirms 16 gadiem
kas vēl no LV piedalīsies? tikai silovs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-07 20:37, pirms 16 gadiem
Tas bija neprāts Ventspilī rīkot šīs sacensības,bet tagad tikai atliek lūgt dievs,lai viss izdotos.

     [+] [-]

, 2008-01-11 13:10, pirms 16 gadiem
estc2008.lv