Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

PK posmā kamanu suņu sportā un ''Latvian Open'' sacensībās startēs 6 valstu pārstāvji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PK posmā kamanu suņu sportā un ''Latvian Open'' sacensībās startēs 6 valstu pārstāvji
Foto: Egons Ansbergs.

Šajā nedēļas nogalē, 9. un 10.oktobrī, Tomes pagastā Ogres novadā norisināsies šīs sezonas IFSS (International federation of sleddog sports) Pasaules kausa trešais posms kamanu suņu sportā, kas vienlaikus būs arī “Latvian Open” sacensības, noskaidrojot valsts čempionāta medaļniekus. Biedrības “Zemu lidojoši suņi” kopā ar Latvijas Kamanu suņu sporta federāciju rīkotajās starptautiskajās sacensībās pietiekušies 79 dalībnieki no sešām valstīm.

Jau ziņojām, ka pēc 2021.-2022.gada Pasaules kausa sezonas atklāšanas posma Carnikavā septembra otrajā nedēļas nogalē mūsu valstī atkal norisināsies liela mēroga sacensības kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos. Biedrības “Zemu lidojoši suņi” vadītāji Ģirts un Sandra Eldmaņi šoreiz par Pasaules kausa posma un “Latvian Open” norises vietu ir izvēlējušies citu Ogres novada teritoriju – Rata kalnu, Tomes pagastā.

Organizatori ir cītīgi izvērtējuši sacensību norises vietu un sarūpējuši Pasaules kausa posma dalībniekiem interesantu trasi un skaistu apvidu. “Trase ies gar Rata kalnu, taču tā ir izveidota tā, ka dalībnieki pašā kalna virsotnē neuzbrauc, tomēr dalībnieki trasē izjutīs šo spēcīgo kāpu masīvu un atslābt noteikti nevarēs,” piekodina sacensību rīkotāja Sandra Eldmane.

Pasaules kausa posmā un “Latvian Open 2021” sacensībās Tomes pagastā plāno piedalīties astoņi desmiti dalībnieku no sešām valstīm. Bez ierastajām trim Baltijas valstīm būs pārstāvēta arī Čehija, Krievijas un Ukraina.

Sacensības tiek organizētas atbilstoši Starptautiskās kamanu suņu sporta federācijas izdotajiem sacensību noteikumiem. Par godalgām Pasaules kausa posma dalībnieki sacentīsies 4 disciplīnās – kanikrosā (sievietes un vīrieši), baikdžoringā (sievietes un vīrieši) 1 un 2 suņu skūteri un 4 –8 suņu velokamanas. Pēc suņu šķirnēm būs ierastais dalījums divās klasēs – FCI Nordic (ziemeļu šķirņu suņi) un Open (jebkuras šķirnes un bezšķirnes suņi).

Sacensības ierakstā varēs redzēt Sportacentrs.com TV.