Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā burāšanas regatē "Catamaran Cup"

Jānis Celmiņš

Latvijas burātāji ar kapteini Artūru Mecbergu pirmo reizi vēsturē uzvarējuši International Catamarans Cup, kas šonedēļ norisinājās Grieķijā. Komanda ieguva pirmo vietu A grupā visos braucienos, un pēc pēdējā 4. brauciena izvirzījās vadībā arī kopvērtējumā, uzvarot galveno balvu starp 30 komandām no visas Eiropas.

Pēc divām sacensību dienām Latvijas burātāji kopvērtējumā atpalika tikai no Šveices komandas, kas uzvarēja pirmos divus braucienus.

Sīvā cīņā turpinājās ar trešais un ceturtais brauciens, kuru kapteiņa Artūra Mecberga komanda uzvarēja, tādejādi pēc punktiem noķerot Šveices burātājus un kļuva par čempioniem, jo vienādu punktu gadījumā kopvērtējumā, uzvar pēdējā brauciena ātrākā laiva.

Latviešu burātāju uzvara “Catamaran Cup” pārsteidza gan organizatorus, gan burāšanas lielvalstu pārstāvjus un noteikti iedvesmos vēl kādu Latvijas burātāju komandu piedalīties 2024. gada sacensībās.