Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā veterāniem dambretē divi zelti Valnerei, vīriešiem atšķirīgi uzvarētāji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionātā veterāniem dambretē divi zelti Valnerei, vīriešiem atšķirīgi uzvarētāji
Godalgoto vietu ieguvējas dāmā. Antra Valnere vidū. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgā norisnājās Latvijas čempionāts veterāniem 100 lauciņu dambretē un 64 lauciņu dambretē.Ja vīriešiem bija dažādi uzvarētāji, tad sievietēm divas zelta medaļas izcīnīja Antra Valnere.

Sestdien, 2. septembrī, Rīgā norisnājās Latvijas čempionāts veterāniem 100 lauciņu dambretē, kur par godalgotām vietām sacentās 16 dalībnieki. Turnīrs tika izspēlēts pēc Šveices sistēmas astoņās kārtās ar apdomas laiku katram uz partiju 10 minūtes + 5 sekundes par izdarīto gājienu.

Vīriešiem 50+ kategorijā par Latvijas čempionu ar izcīnītajiem 13 punktiem no 16 iespējamajiem kļuva Nacionālais lielmeistars Aleksandrs Jermakovs. Vīriešiem 70+ kategorijā pirmo vietu ar 8 punkteim izcīnīja un par Latvijas čempionu kļuva Nacionālais meistars Jānis Lelis, savukārt sievietēm, izcīnot 7 punktus, par Latvijas čempioni kļuva Nacionālā meistare 100 lauciņu dambretē Antra Valnere.

Svētdien, 3.septembrī, Rīgā veterāni sacentās vēlreiz, tikai šoreiz noskaidrojot labākos Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē, kur par godalgotām vietām sacentās 18 dalībnieki. Turnīrs tika izspēlēts pēc Šveices sistēmas deviņās kārtās ar apdomas laiku katram uz partiju 7 minūtes + 5 sekundes par izdarīto gājienu.

Vīriešiem 50+ kategorijā par Latvijas čempionu ar izcīnītajiem 15 punktiem no 18 iespējamajiem kļuva turnīra galvenais favorīts, Nacionālais lielmeistars Guntars Purviņš. Vīriešiem 70+ kategorijā pirmo vietu ar 10 punktiem izcīnīja un par Latvijas čempionu kļuva Nacionālais meistars Tālivaldis Rūmītis, savukārt sievietēm ar izcīnītajiem 10 punktiem, par Latvijas čempioni tāpat kā dienu iepriekš kļuva Nacionālā lielmeistare 64 lauciņu dambretē Antra Valnere.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija