Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai divas zelta medaļas pasaules čempionātā krosmintonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai divas zelta medaļas pasaules čempionātā krosmintonā
Agata Kristiāna Spāre. Foto: Latvijas Krosmintona federācija.

Čehijas pilsētā Brno no 29. jūnija līdz 2. jūlijam norisinājās septītais pasaules čempionāts krosmintonā, kur ar labiem sasniegumiem startēja arī Latvijas sportisti. Nu jau otro čempionātu pēc kārtas Latvijai divas augstākā kaluma medaļas, kas pirms pāris gadiem bija neiedomājami tālu aizsniedzams mērķis.

Agata Kristiāna Spāre ļoti pārliecinoši turpināja savu uzvaras gājienu, arī šogad kļūstot par pasaules čempioni, nu jau kategorijā Jaunietes U18. Sprāre sacensības aizvadīja bez neviena zaudēta seta neatstājot nekādas cerības savām vienaudzēm, tajā skaitā pārspējot finālā francūzieti Evu Sacilotto divu setu (16:12; 16:14) spēlē. Sprārei teicami panākumi arī pieaugušo jauktajās dubultapēlēs, kur kopā ar pārinieku Artūru Dzirkali izcīnīta bronzas medaļa ļoti spēcīgu pāru konkurencē, pusfināla spēlē piekāpjoties japāņu pārim Juta Jošida/Mako Komatsubara divu setu (22:24; 5:16) spēlē.

Daudzkārtējā Latvijas sieviešu čempione Santa Paegle arī ar ļoti pārliecinošu un stabilu sniegumu, visas spēles uzvarot divos setos, svinēja godam pelnīto un ilgi kāroto uzvaru sieviešu O40 kategorijā. Sieviešu dubultspēlēs Paeglei kopā ar pārinieci Agnesi Logošu otrs fināls, kur tomēr divos setos (11:16; 8:16) nācās atzīt spēcīgo Japānas spēlētāju Vaka Nihei/Jako Ohno pārākumu. Paeglei un Logošai izdevās uzlabot savu sniegumu un iepriekš izcīnītajai bronzas godalgai tagad tika pievienota arī pasaules čempionāta sudraba medaļa.

Bez izcīnītajām augstākā kaluma godalgām Latvijas sportistiem arī vairākas sudraba un bronzas medaļas, kas pamazām Latviju ierindo starp vienām no spēcīgākajām krosmintona spēlētāju valstīm. Pārliecinošu dominanci aizvien izteiktāk sāk parādīt Japānas sportisti, kas nu jau izcīnīja uzvaras visās prestižākajās sacensību kategorijās, tajā skaitā arī visās dubultspēļu kategorijās.

Sieviešu vienspēlēs atkārtojās aizvadītā gada finālspēle ar pasaules čempioni japānieti Jurina Abe un daudzkārtējo pasaules čempioni Jasminu Keberi Šušteršiču. Arī šogad divu setu (16:8; 16:7) spēlē uzvaru svinēja japāniete Abe, kļūstot par divkārtēju pasaules čempioni. Savukārt vīriešu vienspēļu Open kategorijā tikās esošais pasaules čempions japānis Akihiko Nišimura pret vienu no spēcīgākās serves īpašnieku no Ukrainas Mihailo Mandriku. Open fināls izvērsās ļoti spraigā trīs setu (16:10; 14:16; 16:12) spēlē, kur tomēr uzvarēja japānis Nišimura, arī kļūstot par divkārtējo pasaules čempionu.

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Žogots

     [+] [-]

, 2023-07-05 12:02, pirms gada
Super, malači! Interesants un dinamisks sporta veids.

     [+] [-]

, 2023-07-06 13:38, pirms gada
No sirds sveicu visus medaļniekus! Izcili rezultāti!