Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Jauniešu kausā 2023" jātniekiem uzvar Dreimane, Katkovska un Nīkrence

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Jauniešu kausā 2023" jātniekiem uzvar Dreimane, Katkovska un Nīkrence
Līva Dreimane. Foto: ponijs.lv

Rīga, 4.jūl., LETA. Jauno jātnieku sacensībās "Jauniešu kauss 2023" Inčukalnā par uzvarētājiem kļuva Līva Dreimane, Ance Anna Katkovska un Paula Agate Nīkrence, aģentūru LETA informēja sacensību organizatori.

Aizvadītās nedēļas nogalē trīs dienu garumā sacensības pulcēja 323 jaunos jātniekus no Baltijas valsītim, cīnoties čempiona titulu trīs dažādās vecuma kategorijās - bērni, juniori un U-25 vecuma jātnieki.

U-25 ieskaitē pirmo vietu izcīnīja ieguva Līva Dreimane ar zirgu "Picasso". Otrajā vietā ierindojās Elizabete Krista Juraša ar "Agileru", bet trešajā - Katrīna Asare ar zirgu "Cipra".

Maršrutā, kurā startēja jātnieki līdz 18 gadu vecumam, pirmo vietu ieguva Ance Anna Katkovska ar zirgu "Falko", otrajā vietā finišēja Nikola Kukle ar zirgu "Lorbek", bet trešo vietu ieņēma Sendija Setkovska ar zirgu "Amaranth". Katkovska kopvērtējumā uzvarēja otro gadu pēc kārtas.

Savukārt bērnu konkurencē, kur piedalās jātnieki līdz 14 gadu vecumam, uzvarēja Paula Agate Nīkrence ar zirgu "Cassio", otrajā vietā atstājot Heidiju Ciaguni ar zirgu "Julian" un trešajā vietā Loretu Ivanovu ar zirgu "Pandora".

"Esam ļoti gandarīti par šo sacensību norisi, priecājamies, ka bija liela atsaucība gan no dalībniekiem, gan skatītājiem. Kopā sacensībās piedalījās 323 jātnieki, kas ir lielākais dalībnieku skaits pēdējo gadu laikā Latvijas mēroga sacensībās," atklāja sacensību organizatore Zane Josta.

"Liels prieks, ka sacensībās bija ļoti daudz jauno jātnieku, kas, izejot laukumā, saprot, kas ir jādara. Tas nozīmē, ka treneri strādā un rezultāts ir redzams. Noslēdzošā diena bija ļoti interesanta, ar to, ka viens vārds - fināls, nozīmē psiholoģiski tik daudz," piebilda maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons. "Liels prieks, ka jaunie jātnieki tika gala ar psiholoģisko slogu, uzrādot labus rezultātus."

Komandu sacensībās desmit vienību vidū pirmo vietu ieguva "Jauno Jātnieku skolas" komanda. Pēc diviem posmiem Jauno jātnieku skola ierindojas dalītā otrajā vietā kopā ar "JSK Princis" komandu, bet pirmo vietu izcīnīja "Dancis pa Trim" no "Burtnieku zirgaudzētavas".

Sacensības tika organizētas ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Izmantotie resursi:
LETA