Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valmierieši izcīna Latvijas skolu orientēšanās kausu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Valmierieši izcīna Latvijas skolu orientēšanās kausu
Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Latvijas Orientēšanās federācija jau sesto gadu pēc kārtas organizēja Latvijas Skolu orientēšanās kausu, kurā piedalījās vairāk nekā 300 skolēnu no visas Latvijas. Sacensības norisinājās 29. septembrī Siguldā un skolu kausu pirmo reizi ieguva Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas skolēni.

Siguldas Svētku laukumā trešdien simtiem skolēnu tikās uz gada lielākajiem orientēšanās svētkiem - Latvijas skolu orientēšanās kausu. Pārliecinošu uzvaru skolu kopvērtējumā izcīnīja Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas skolēni, otrās vietas ieguvējus Siguldas Valsts ģimnāziju apsteidzot par 24 punktiem, kamēr bonza Rīgas Centra humanitārajai vidusskolai. Ceturtie labākie bija pagājušā gada uzvarētāji Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni, piektajā vietā Cēsu Valsts ģimnāzija, bet labāko sešinieku noslēdza Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija. Skaitot iegūtos punktus, skolu kopvērtējumā tika ņemti vērā gan meiteņu, gan puišu trīs labākie rezultāti kvalifikācijas skrējienos. Uzvarētāji Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzija balvā iegūs savas skolas telpu orientēšanās karti, kurā tiks rīkotas arī sacensības.

Paralēli norisinājās arī individuālās sacensības - katrā vecuma grupā 12 labākie skolēni kvalificējās pusfināla skrējieniem. Pusfinālā dalībnieki startēja ar masu startu un seši ātrākie finišētāji katrā grupā iekļuva finālsacensībās. Vecākajā meiteņu grupā S1 uzvara Agnesei Jaunmuktānei no Smiltenes Vidusskolas, kamēr V1 grupā labākais bija Matīss Saulīte no Rīgas 64. vidusskolas. S2 grupā uzvara Sandai Lapiņai no Valmieras 2. vidusskolas, bet puišu V2 konkurencē pirmā vieta Mārtiņam Dzenītim no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas. S3 grupā uzvara Zanei Dzenītei arī no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, bet V3 grupā Mikam Meijeram no Rīgas Teikas Vidusskolas. S4 grupā labākā bija Luīze Plone no Jelgavas 4. vidusskolas, bet V4 grupā Miks Graudums no Cēsu 1. pamatskolas. Pašu jaunāko meiteņu S5 konkurencē uzvara Karlīnai Dobulei no Ikšķiles vidusskolas, bet V5 grupā Ernestam Hercenbergam no Universum mūzikas un mākslas pamatskolas Valmierā.

Sacensības rīkoja Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar Siguldas novada domi un galveno sponsoru MAXIMA. Kartes sagatavoja Dagnis Dubrovskis.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums