Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar 37 valstu dalību "Victor Latvia International" Rīgā atklāta Eiropas badmintona sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar 37 valstu dalību "Victor Latvia International" Rīgā atklāta Eiropas badmintona sezona
Foto: Latvijas badmintona federācija.

Svētdien, 1. septembrī, RIMI Olimpiksajā centrā Rīgā ar pusfināliem un fināliem tika noskaidroti labākie spēlētāji turnīrā Victor Latvia International 2024. Šogad turnīrā piedalījās ievērojams spēlētāju skaits – Rīgā ieradās 343 dalībnieki no 37 valstīm. Interese par šo Future series kategorijas turnīru ir likumsakarīga – dalība šādās sacensībās dod pasaules reitinga punktus un tātad iespēju sacensties ar labākajiem. Kopumā Future series ranga turnīri ar dažiem pārtraukumiem Latvijā tiek rīkoti jau kopš 2005. gada.

Uz pjedestāla šogad kāpa badmintonisti no ļoti dažādām valstīm, tomēr visbiežāk – pa trīs reizēm to spēja izdarīt Francijas, Īrijas un Vācijas un badmintonisti. Uzteicami ir mūsu ziemeļu kaimiņu panākumi – Igaunija ieguva divas medaļas – zeltu jauktajā dubulstspēlē un bronzu sieviešu dubultspēlē.

Jauktajās dubultspēlēs finālā tikās Igaunijas pāris Kaljurands/Rītela ar Īrijas pāri Magī/Riana. Titāniskā trīs setu cīņā labāki bija igauņi. Sieviešu dubultspēlēs sacentās divi daudzsološi pāri no Polijas Khomiša/Zimnola un Francijas – Cuevas/Desmots-Chacuna. Polietes pēc nepārliecinoša snieguma pirmajā setā (6:21) spēja atgūties un uzvarēt otro setu (21:17), visbeidzot cīņa bija ļoti līdzīga trešajā setā, tomēr pagarinājumā spriedzi izturēja polietes ar rezultātu 24:22 pārspējot pretinieces.

Spēcīgais igauņu sieviešu pāris Kesnere/Rītela ierindojās dalītajā trešajā vietā. Vīriešu dubultspēlēs sacentās Vācijas pāris Dresps/Zonnenšains ar francūžiem Gardonu/Goulēnu trīs setu cīņā pārākumu saglabāja Vācijas pāris.
Sieviešu vienspēlē Somijas spēlētāja Nīkvista divos setos ar rezultātu 21:8 un 21:14 liedza izpausties Īrijas spēlētājai Nobli. Savukārt vīriešu vienspēlē tas bija Horvātijas spēlētājs Dinata, kas atgriezās aizstāvēt iepriekšējā gadā izcīnīto titulu. Tas viņam izdevās trīs setos uzvarot francūzi Singeru – 14:21, 21:12 un 21:18.

Turnīrā piedalījās arī vairāki Latvijas labākie spēlētāji, Jekaterina Romanova un Anna Kupča startēja dubultspēļu pamatturnīrā, tomēr diemžēl piekāpās Lietuvas pārim Golubickaite/Paulauskaite (20:22 un 19:21). Vīriešu vienspēlēs īpaši jāatzīmē Artūrs Akmens, kas spēja uzvarēt divas kvalifikācijas kārtas. Pa vienai uzvarai kvalifikācijas turnīrā Andim Bērziņam un Tomam Salam, savukārt jauktajā dubultspēlē priecājamies par Dāvi Strazdiņu un Anželiku Nadtoči, kuri pārspēja Izraēlas un Maltas apvienoto pāri Arončiku/Abelu.

Izmantotie resursi:
Badminton.lv