Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris Spānijā Eiropas čempionātā jauniešiem 11.vietā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris Spānijā Eiropas čempionātā jauniešiem 11.vietā
V.Kuzņecovs/A.Priediņa. Foto:A.Kravčuks

Spānijas pilsētā Kambrī Eiropas čempionātā jauniešiem sporta dejās standartdeju programmā 55 pāru konkurencē Latvijas čempioni Vadims Kuzņecovs un Anna Priediņa iekļuva pusfinālā un izcīnīja 11.vietu. Otrajam Latvijas pārim Iļjam Davidovam un Katrīnai Korai Klaperei 18.vieta. Savukārt, pieaugušo grupā standartdejās Grand Slam sacensībās vislabāk no mūsējiem nostartēja Andrejs Ragovenko un Anna Vorončuka, ierindojoties 21.vietā, bet nākamajā dienā Grand Slam Latīņamerikas dejās pie lieliska panākuma tika Marts Smolko un Viktorija Puhovika, iekļūstot pusfinālā un iegūstot 12.vietu.

Šajā nedēļas nogalē Spānijā Kambrī pilsētā norisinājās starptautiskās sporta deju sacensības, kuru ietvaros notika arī Eiropas čempionāts jauniešiem (16-18 g.v.) standartdejās (ST dejas), kur startē katras valsts divi labākie pāri, kā arī pieaugušo grupai prestižās Grand Slam sacensības gan standartdeju, gan latīņamerikas deju programmā, kur katru valsti pārstāv neierobežots pāru skaits. Pēdējos divus gadus Eiropas čempionātos jauniešiem standartdejās Latvija ir bijusi pārstāvēta finālā (abas reizes finālā tika Krists Čiapass un Anna Andreičuka – aut. piez.), un cerības bija arī šogad, kaut arī atkārtot iepriekšējo divu gadu panākumus bija grūtāk izpildāms uzdevums. Abi pāri pārvarēja pirmās divas kārtas un iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā sacentās 26 labākie pāri no 55 sacensību uzsākušajiem. Davidovam un Klaperei, kuri pērn Junioru II (14-15 g.v.) grupā pasaules čempionātā bija pusfinālā un izcīnīja vienpadsmito vietu, ceturtdaļfināls izrādījās pēdējā kārta, taču, pirmo gadu startējot jauniešu grupā, iekļūšana ceturtdaļfinālā un izcīnītā 18.vieta šim pārim ir labs panākums. Kuzņecovs ar Priediņu, kas kopā dejo tikai pirmo sezonu, iekļuva pusfinālā trīspadsmit labāko vidū, taču fināla sešinieks viņiem nebija sasniedzams un pāris ierindojās 11.vietā, kaut arī pusfinālā viņi iegāja ar dalīto 5.-6.vietu.

Šoreiz labāk veicās mūsu dienvidu un ziemeļu kaimiņiem. Finālā, uzvarot četrās no piecām dejām, par čempioniem kļuva pagājušā gada sudraba medaļas ieguvēji Dominikas Granskas un Kotrina Petrosiute no Lietuvas, tādējādi pārtraucot Krievijas pāru dominanci un uzvaru sēriju jauniešiem ST dejās Eiropas čempionātos pēdējos trīs gadus. Igaunijas pāris Madis Abels un Aleksandra Galkina iekļuva trijniekā un izcīnīja bronzas medaļas, bet pa vidu baltiešiem otrajā vietā ierindojās Krievijas pāris Aleksejs Barkovs un Anna Grišenko. Lietuvai zelts jauniešiem ST dejās Eiropas čempionātos iegūts pirmo reizi, bet pasaules čempionātos 16-18.g. veciem dejotājiem standartdejās dienvidu kaimiņi uzvarējuši veselas trīs reizes – 1997.g., 1998.g. un 2001.g. (Eiropas čempionātus jauniešiem ST dejās sāka rīkot 1982.gadā, bet no 1991-2007.gadam tie nenotika, atjaunojot tradīciju 2008.gadā – aut.piez.). Savukārt, igauņi atkal finālā kopš 2010.gada.

Grand Slam sacensībās pieaugušajiem ST dejās 75 pāru konkurencē startēja arī četri Latvijas pāri, no kuriem vislabāko vietu izdevās iegūt pēdējo četru gadu Latvijas čempionāta uzvarētājiem Andrejam Rogvenko un Annai Vorončukai, kuri vienīgie iekļuva ceturtdaļfinālā, izcīnot 21.vietu. Tūdaļ aiz ceturtdaļfināla 25.vietā palika šī gada vicečempioni Edgars Līnis un Elīza Ancāne, bet čempionāta finālistiem Gundaram Kalniņam un Madarai Freibergai, kā arī Martam Puniņam un Danai Jākobsonei neizdevās pārvarēt pirmo kārtu, paliekot tieši aiz astotdaļfināla robežas attiecīgi 49.vietā un 50.vietā. Par uzvarētājiem kļuva aizpagājušā gada pasaules čempioni no Dānijas Emanuels Valeri un Tanja Kehleta, aiz sevis atstājot pasaules trešo spēcīgāko pāri Simoni Segatori un Aneti Sudolu (Vācija) un pasaules čempionāta finālistus Dmitriju Žarkovu un Olgu Kuļikovu (Krievija), kuri pēdējos divus gadus ir uzvarējuši „Baltic Grand Prix" Rīgā. Nākamajā dienā Grand Slam Latīņamerikas dejās (LA dejās), ko rādīja Eurosport kanālā, lielisku panākumu guva šī gada Latvijas vicečempioni Marts Smolko un Viktorija Puhovika, kas spēcīgajā konkurencē 76 pāru vidū iekļuva pusfināla divpadsmitniekā un ieguva augsto 12.vietu. Neveicās Latvijas čempioniem Jevgēņijam Suvorovam un Tīnai Bazokinai, jo neizdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, paliekot 32.vietā. Puniņam un Jākobsonei, kas dejo abas programmas un ir pēdējo divu gadu valsts čempioni 10 dejās, LA dejās nostartēja labāk nekā ST dejās, ierindojoties 38.vietā. Par uzvarētājiem kļuva pasaules čempioni no Itālijas Anjelo Langella un Kristina Mošenska, bet otrajā un trešā vietā bija Andrejs Kisiļevs un Anastasija Balajeva (Krievija) un Gabriels Gofredo un Anna Matus (Moldova).

Nākošo sestdien Krievijas pilsētā Krasnodarā notiks Eiropas čempionāts LA dejās pieaugušajiem, kur mūsu valsti pārstāvēs pirmie divu pāri pēc Latvijas čempionāta rezultātiem – Suvorovs/Bazokina un Smolko/Puhovika.

Rezultāti: WORLD DANCE SPORT 2013 - CAMBRILS

Vai Eiropas čempionātā pieaugušajiem LA dejās Latvija būs pārstāvēta pusfinālā?

  • 26

  • 58

  • 13

  • 6


  +3 [+] [-]

, 2013-04-01 15:43, pirms 11 gadiem
Prieks par labajiem rezultātiem. EČ pieaugušajiem vienam jābūt pusītē.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-04 10:37, pirms 11 gadiem
Labāk jau, lai abi tiek pusfinālā. Veiksmi Latvijas pāriem