Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmanei un Strautmanim 11. vieta Eiropas čempionātā šaušanā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Rašmanei un Strautmanim 11. vieta Eiropas čempionātā šaušanā
Agate Rašmane un Lauris Strautmanis. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

LETA. Latvijas šāvēji Agate Rašmane un Lauris Strautmanis piektdien Ungārijā ierindojās 11.pozīcijā Eiropas čempionātā šaušanā jaukto komandu sacensībās desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli, kamēr otrs Latvijas duets Rūta Leila Spriņģe un Emīls Vasermanis noslēdza sacensības 27.vietā.

Kvalifikācijā Rašmane tika pie 284 punktiem, bet Strautmanis iekrāja 289 punktus, Latvijas duetam kopā tiekot pie 573 punktiem, kamēr Spriņģe un Vasermanis sašāva attiecīgi 271 un 292 punktus, kopa iekrājot 563 punktus.

Labāko rezultātu starp 38 duetiem sasniedza Austrijas duets ar 580 punktiem, kuram sekoja Ukrainas šāvēji arī ar 580 punktiem. Pirmo divu vietu ieguvēji cīnīsies par zelta godalgām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieki noskaidros bronzas ieguvējus.

Ģērā notiekošajās meistarsacīkstēs pieaugušo un junioru konkurencē Latviju pārstāv 18 šāvēji. Eiropas čempionātā kopumā tiks izcīnītas astoņas ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm - pa divām katrā olimpiskajā vingrinājumā.

Izmantotie resursi:
LETA