Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

MMA cīkstonis Rihards Biģis izcīna astoto uzvaru pēc kārtas

Andris Liepa
Andris Liepa

MMA cīkstonis Rihards Biģis izcīna astoto uzvaru pēc kārtas
Rihards Biģis (no labās) cīņā ar Paulu Vilbergu
Foto: Boriss Simsons

Latvijas viens no vadošajiem MMA smagā svara cīkstoņiem Rihards Biģis (8-0) Grīziņkalnā “Ghetto fight XII: Rising stars” ietvaros uzveica Paulu Vilbergu (0-2) un savā statistikā ierakstīja astoto uzvaru pēc kārtas.

Sākotnēji Biģim šajā pasākumā bija ieplānota divkauja ar vairākkārtējo savas valsts karatē čempionu un starptautisko čempionātu laureātu Veļko Jankoviču (0-1) no Montenegro, taču Jankovičs netika ielaists Latvijā, jo neizturēja Covid -19 testu.

Organizatori bija spiesti dažas stundas pirms nozīmētā turnīra sākuma Rihardam Biģim lokālajā tirgū meklēt aizvietotāju un tika piedāvāts Veļjo Jankoviču nomainīt pret Paulu Vilbergu, kurš 2016. gadā debitēja MMA ar zaudējumu pret Hasanu Mežijevu (12-0).

Cīņa ilga vien četrdesmit divas sekundes. Biģis ilgi negaidot uzsāka uzbrukumu, izdarot vairākus sitienus ar rokām un kājām, pēc kā mačā iejaucās ringa tiesnesis to apturot. Rezultātā ar tehnisko nokautu uzvaru izcīnīja Rihards Biģis, savā statistikā ierakstot astoto panākumu pēc kārtas.

Biģim regulāri cīņas piedāvā vadošās pasaules MMA organizācijas, taču dažādu apstākļu dēļ Latvijas sportistam tā arī nav izdevies atzīmēties starptautiskajā arēnā. Piemēram, 2017. gadā Krievijas vadošā MMA organizācija ACA piedāvāja Rihardam cīņu Kanādā ar Igaunijas smagsvaru Denisu Smoldarevu (15-8), kura nenotika, jo igaunim bija problēmas ar vīzu. Savulaik ne Biģa vainas dēļ dienu pirms nozīmētā mača atceltas divkaujas ar bijušo UFC cīkstoni Džefu Monsonu (61-26-2) un Žeromu Lebanēru (86-22-2). Vēl joprojām ar Latvijas smagsvaru kontaktu uztur amerikāņu organizācija PFL, kas vieš pamatotas cerības, ka Biģis drīzumā varētu pievienoties šai vai citai pasaules TOP organizācijai.

“Ghetto fight XII – Rising stars” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
MMA AMŅikita BuividsFilips KulešovsSubmission (choke)13:01
MMA AMAleksejs AndrejevsElijus Budrevič (Lietuva)Decision32:00
MMA AMMahmud Sayfullaev (Uzbekistāna)Aleksejs ŅikitenkoTKO10:37
MMA AMAnatolii Chornobai (Ukraina)Aigars BukartsDecision32:00
MMA AMKonstantīns MeldersAbdulaziz Allayarov (Uzbekistāna)Submission (heel hook)11:44
MMA AMIvans KozecenkovsArvils AndersonsDecision32:00
MMA AMNazar Pazyn (Ukraina)Michal Zhovnir (Lietuva)Submission (rare naked)21:22
MMA AMRičards OzolsDmitrijs JesonenkoTKO12:00
MMA AMAndrejs KudrjavcevsKristofers RazumovskisSubmission (heel hook)11:59
MMA AMBilol Abdurasulov (Uzbekistāna)Oskars PutānsDecision32:00
MMA PRORihards BiģisPauls VilbergsTKO10:42
K1 AMPoļina MalahovaAleksandra Tuzova (Lietuva)TKO21:06
Bokss AMSergejs SmirnovsToms JēkabsonsDecision32:00