Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Smagsvari liek punktu triloģijai - vai Kormjē izdosies gāzt Miočiču no troņa?

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Smagsvari liek punktu triloģijai - vai Kormjē izdosies gāzt Miočiču no troņa?
Stipe Miočičs (no kreisās) un Deniels Kormjē. Foto: AFP/Scanpix

''UFC 252'' cīņu šovā trešo savstarpējo cīņu pēc kārtas aizvadīs pašreizējais UFC smagā svara čempions Stipe Miočičs (19-3) un bijušais titula īpašnieks Deniels Kormjē (22-2), kuram šī būs karjeras pēdējā cīņa.

Abos līdzšinējos dueļos Stipe Miočičs un Deniels Kormjē dalījuši uzvaras uz pusēm. Pirmajā abu tikšanās reizē 2018. gada 7. jūlijā Kormjē nokautēja savu pretinieku pirmajā raundā un sasniedza vēsturisku panākumu, tobrīd kļūstot tikai par otro cīkstoni UFC vēsturē aiz superzvaigznes Konora Makgregora, kurš vienlaicīgi atradies divu svara kategoriju čempiona statusā - tolaik Kormjē īpašumā atradās arī UFC pussmagā svara divīzijas tituls.

Revanša duelī gadu vēlāk virsroku ar tehnisko nokautu ceturtajā raundā guva Miočičs. 37 gadus vecajam horvātu izcelsmes amerikānim izdevās atgūt UFC smagsvaru titulu, ko pirmoreiz Miočičs izcīnīja 2016. gadā, sakaujot Fabrisio Verdumu. Līdz zaudējumam pret Kormjē Miočičs bija paguvis uzstādīt UFC smagsvaru divīzijas rekordu, aizstāvot savu titulu trīs reizes pēc kārtas. No Stipes rokas krita tādi vīri kā Alisters Overīms, Žuniors Dos Santošs un Fransiss Nganū.

41 gada vecumā Kormjē izlēmis likt punktu savai panākumiem bagātajai karjerai, paziņodams, ka trešā cīņa pret Miočiču būs viņa pēdējais iznāciens astoņstūrī. Amerikāņu cīkstonis nevairījās savas aiziešanas stāstu salīdzināt ar izcilo basketbolistu Maiklu Džordanu un amerikāņu futbola spēlētāju Peitonu Meningu: "Tas [uzvara] mani ievietotu vienā kategorijā ar šiem atlētiem - izcilākajiem, kas bijuši jebkādā no sporta veidiem. Kad es sestdien uzvarēšu, aiziešu tādā veidā."

Kormjē karjeras beigu stāsts bijusi galvenā tēma medijos, gaidot triloģijas noslēguma cīņu, taču Miočičs atzina, ka tādējādi jūtas pat atvieglots: "Viņš var ņemt to [uzmanību] visu sev. Es neiebilstu, viss kārtībā. Tas ir labi viņam - es tikmēr aizmugurē atpūtīšos.'' Jāatzīmē, ka arī Miočiča sakarā klīdušas baumas par iespējamām karjeras beigām, tomēr pašreizējais čempions pauda, ka nav sev noteicis striktus termiņus: "Es par to domāju katrā cīņā jau kopš savas debijas UFC. Es mīlu to, ko daru. Brīdī, kad šeit vairs nejutīšu jautrību un uztveršu to kā darbu - došos prom.''

Kopš pirmā savstarpējā dueļa abu starpā brīžiem izcēlies arī pa kādam mazākam strīdam, taču, kā atzina Miočičs - naida starp abiem nepastāvot. Lielu kritiku gan Kormjē saņēmis par to, ka abās cīņās vairākas reizes pretiniekam iebakstījis acīs, kā rezultātā pēc otrās cīņas Miočičam nācās izlaist ilgu laika periodu acs savainojuma dēļ.

Pēc revanša cīņas, kurā piedzīvoja sakāvi, Kormjē pauda, ka nākamajā duelī lielāks uzsvars tiks likts uz brīvās cīņas elementiem parterā, bet ''UFC 252'' preses konferencē amerikānis ziņoja, ka ir gatavs cīnīties arī stājā: "Darīšu visu. Arī boksēšu ar viņu - man patīk iesist pa viņa seju. Par cīņu parterā - es labi apzinos, ka arī Stipe to pieprot. Galu galā, iepriekšējā cīņā viņš arī mani nogāza." Otrajā Miočiča un Kormjē cīņā pirmajos raundos pārāks bija Kormjē, ko Miočičs norakstīja uz pārāk lēnu sākumu, un solīja otrreiz to nepieļaut. Par izšķirošo faktoru kļuva Miočiča izpildītie sitieni ķermenī, kas ceturtajā raundā piebeidza Kormjē. Miočičam tika uzdots jautājums, vai tas atkal tiks pielietots, bet atbildēja Kormjē: "Protams, ka viņš to darīs. Būtu stulbi to nedarīt, ja tas deva rezultātu. Taču otrreiz viņam vairs tas neizdosies, jo esmu izlabojis kļūdas."

UFC savulaik risinājušās vairākas leģendāras triloģijas - Rendijs Koutūrs pret Čaku Lidelu, Džordžs Senpjērs pret Metu Hjūzu un citas. Smagsvaru divīzijā šādu pašu ceļu no 2011. līdz 2013. gadam gāja Kormjē treniņu biedrs Keins Velaskezs un Žuniors Dos Santošs - pirmajā cīņā pārāks bija brazīlietis Dos Santošs, bet abās pārējās triumfēja meksikānis Velaskezs. UFC prezidents Deina Vaits jau paguvis paziņot, ka Kormjē un Miočiča triloģijas noslēguma cīņas uzvarētājs varēs pilntiesīgi tikt uzskatīts par visu laiku labāko smagsvaru MMA sporta vēsturē.

"Viņi ir divi no visu laiku labākajiem. Sestdien [svētdienas rītā pēc Latvijas laika] jūs uzzināsiet, kurš ir visu laiku labākais smagsvars MMA sportā. Nav nekā lielāka par šo,'' teica Vaits. "Es visas šīs iespējas esmu nopelnījis. [Zaudēt pēdējā cīņā?] Man ir liels ego - protams, ka tas būtu galīgi garām. Sestdien jūs atkal dzirdēsiet - ''and new'' [informatora paziņojumu par to, ka divīzijai ir jauns čempions],'' pauda Kormjē, kurš bukmeikeru vērtējumā ir favorīta statusā. ''Mums ir nepabeigtas darīšanas. Esmu pārāk daudz strādājis, lai to palaistu garām,'' teica Miočičs.

''UFC 252'' otrajā galvenajā cīņā tiksies divi vieglākā svara kategorijas pārstāvji - ekvadorietis Marlons Vera (15-6-1) un viens no šā brīža spilgtākajiem jaunā viļņa UFC cīkstoņiem Šons O`Melijs (12-0-0). 25 gadus vecais amerikānis četrās UFC cīņās izcīnījis četras uzvaras, turklāt iepriekšējās divās nokautējis savus pretiniekus pirmajā raundā. O`Melija popularitāte arvien aug lielāka, un amerikāņu cīkstonis atzinis, ka par piemēru kalpo Konora Makgregora un pašreizējā UFC vidējā svara čempiona Izraela Adesanjas paraugi: "Viņu karjeras aizgāja labās gultnēs - gribu, lai arī man tā ir. Mēs ar Makgregoru esam līdzīga stila cīkstoņi - mēs nokautējam pretiniekus pirmajā raundā un nevairāmies prognozēt, kā cīņa attīstīsies.''

Divus gadus vecākais Vera būs smagākais pārbaudījums O`Melija līdzšinējā karjerā. Ekvadorietis UFC cīnās jau kopš 2014. gada, bija uzkrājis piecu uzvaru sēriju, taču gals tai tika darīts iepriekšējā cīņā, kad ar nedaudz pretrunīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem nācās piekāpties ķīnietim Sonam Jadonam. No pārējām ''UFC 252'' cīņām jāizceļ vēl viens smagsvaru duelis - jau vairākkārt pieminētais Žuniors Dos Santošs (21-7) pret Žairzinju Rozenstreiku (10-1). Pieredzējušais brazīlietis piedzīvojis divus zaudējumus pēc kārtas pret daudzsološajiem smagsvariem Fransisu Nganū un Kērtisu Bleidsu, bet surinamietis Rozenstreiks savā iepriekšējā cīņā pret Nganū piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā.

''Main card'' cīņas, sākot ar Herberta Bērnsa - Daniela Pinjedas dueli sāksies 5:00 svētdienas rītā pēc Latvijas laika. Miočiča - Kormjē cīņas sākums atkarīgs no iepriekšējo cīņu iznākuma, bet paredzams, ka galvenā cīņa varētu sākties ap 7:00 rītā.

"UFC 252" cīņu saraksts

Nr.Cīņa
11.Stipe Miocic vs. Daniel Cormier
10.Sean O’Malley vs. Marlon Vera
9.Junior dos Santos vs. Jairzinho Rozenstruik
8.John Dodson vs. Merab Dvalishvili
7.Herbert Burns vs. Daniel Pineda
6.Jim Miller vs. Vinc Pichel
5.Felice Herrig vs. Virna Jandiroba
4.T.J. Brown vs. Daniel Chavez
3.Livinha Souza vs. Ashley Yoder
2.Chris Daukaus vs. Parker Porter
1.Kai Kamaka III vs. Tony Kelley

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/8/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://sports.yahoo.com/daniel-cor...
https://www.ocregister.com/2020/08/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...

     [+] [-]

, 2020-08-15 15:40, pirms 4 gadiem
Episks duelis, bet domāju, ka Stiopičs pacels, vēl tikpat aizraujošs solās būt iesildošais pirms galvenās cīņas. 251 noslēgumā Masvidals v Usmans bija aizmidzinošs, jācer 252 triloģijas noslēgums patiesi būs vakara nagla.

     [+] [-]

, 2020-08-15 17:25, pirms 4 gadiem
Vai tad Pjērs ar Hjūzu aizvadīja 3 cīņas ?! Es atceros tikai divas.
Ja Kormjē tiešām spiedīs uz parteru tad drīzāk ticu viņam,kaut gan - ja Miočič aizvilks lietu līdz 4,5 raundam uzvarēs viņš. Pirmos,kā parasti savāks Kormjē. Līdzīga cīņa,neliks vilties

     [+] [-]

, 2020-08-15 21:23, pirms 4 gadiem
kads var iemest linku kur skatities? varbut japieceljas no rita😁

     [+] [-]

, 2020-08-15 22:02, pirms 4 gadiem
ziecha16 rakstīja: kads var iemest linku kur skatities? varbut japieceljas no rita😁
Tv 3 go abonē un skaties. Neesi taču TIK liels kapeikas mīlētājs

     [+] [-]

, 2020-08-15 22:25, pirms 4 gadiem
ta varbut bus ari jadara 🙃