Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

MMA cīkstonis Rihards Biģis izcīnījis savu devīto uzvaru pēc kārtas

Latvijas smagā svara MMA cīkstonis Rihards Biģis (9-0) sestdien Igaunijā aizvadīja kārtējo cīņu, kurā jau pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica Bosnijas pārstāvi Firko Bosniču (3-2).

Priekš bijušā boksera Riharda Biģa šī bija pirmā izbraukuma cīņa viņa profesionālajā MMA karjerā. Iepriekšējos astoņus dueļus viņš aizvadīja Latvijā.

Lai arī Bosnič par Latvijas sportistu bija par 12 kg smagāks un vizuāli bija gabarītos krietni iespaidīgāks, viņš nebija priekš Biģa nopietns pretinieks. Cīņa tika apstādināta jau pirmajā raundā, kad bosnietis pēc izlaistajiem sitieniem atradās uz ringa dēļiem. Rihardam Biģim šī bija jau devītā uzvara tikpat aizvadītajos mačos.

Par Biģa pakalpojumiem interesi izrādījušas vairākas pasaules līmeņa organizācijas, piemēram, kā ACA, kura pirms trim gadiem ar latvieti noslēdza līgumu uz vienu cīņu, kura bija paredzēta Kanādā pret Denisu Smoldarevu (16-8) no Igaunijas. Toreiz cīņu atcēla, jo igaunis nespēja sakārtot vīzu dokumentus.

Ar Rihardu sarunas bija uzsākusi arī ASV bāzētā PFL, kā arī Āzijas gigants ONE FC, taču pagaidām Latvijas sportista pusei nav izdevies panākt gala vienošanos ar kādu no šīm pasaules vadošajām MMA organizācijām.


, 2021-10-13 22:48, pirms 3 gadiem
Parasti jau gan organizācija sniedz pakalpojumus, nevis cīkstonis
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.