Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Lūiss nokautē veterānu Oļeiņiku un sasniedz UFC smagsvaru rekordu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Lūiss nokautē veterānu Oļeiņiku un sasniedz UFC smagsvaru rekordu
Deriks Lūiss ''nolicis gulēt'' kārtējo pretinieku. Foto: AP/Scanpix

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījis amerikāņu smagā svara cīkstonis Deriks Lūiss (24-7), kurš otrajā raundā cīņu šova ''UFC Fight Night 174: Lewis vs. Oleynik" galvenajā duelī Lasvegasā ar tehnisko nokautu pieveica krievu cīkstoni Alekseju Oļeiņiku (59-14-1).

35 gadus vecais Deriks Lūiss ar uzvaru pār astoņus gadus vecāko veterānu Alekseju Oļeiņiku uzstādīja jaunu UFC smagsvaru divīzijas rekordu nokautu rādītājā - amerikāņu cīkstonis, kurš UFC pārstāv jau kopš 2014. gada, 20 aizvadītajās cīņās izcīnījis 11 uzvaras ar nokautu. Līdz šim līderis ar desmit nokautiem bija karjeru jau beigušais Keins Velaskezs, bijušais UFC čempions. Tikpat nokautu arī brazīlieša Žuniora Dos Santoša rēķinā, kuram pēc nedēļas cīņā ar Žairzinju Rozenstreiku būs iespēja Lūisu šajā rādītājā noķert.

Lūisa un Oļeiņika duelī bija skaidras abu cīkstoņu stiprās puses un vēlamie scenāriji - amerikāņa uzdevums bija noturēt cīņu stājā, savukārt Krieviju pārstāvošais ukrainis gatavojās pārvest cīņu parterā un pielietot kādu no sāpju vai žņaugšanas paņēmieniem.

Cīņu Lūiss sāka agresīvā manierē, dodoties uz priekšu, taču pirmais raunds kopumā neizvērtās amerikānim par labu. Nonākot klinčā, Lūiss izmantoja savu pārsvaru spēkā un nogāza Oļeiņiku zemē, tiesa, pats pretiniekam apdraudējumu nespēja radīt, veterānam vēlāk iegūstot dominējošo pozīciju parterā.

Oļeiņikam izdevās saņemt īpatnējā tvērienā pretinieka galvu, tomēr Lūisam izdevās izturēt līdz raunda beigu sirēnai. ''Tas bija diezgan dziļi - nemaz nevarēju paelpot. Labi, ka īstajā brīdī beidzās laiks,'' pēc cīņas atzina Lūiss. Otrajā raundā amerikānis iznāca ar jaunu enerģiju un šoreiz nokārtoja visu pēc sava scenārija. Tuvcīņā Oļeiņiks izlaida spēcīgu Lūisa sitienu ar labo roku, pēc kā tika nosūtīts nokdaunā. Lūiss uzreiz bija klāt zemē esošajam pretiniekam un sita pa Oļeiņika galvu, līdz iejaucās ringa tiesnesis un cīņu apturēja.

Pašlaik Lūiss uzkrājis trīs uzvaru sēriju, pieveicot Oļeiņiku, Iliru Latifi un Blagoju Ivanovu. Jaunais UFC smagsvaru divīzijas rekordists, kuram tagad trūkst viena nokauta līdz Vitoram Belfortam piederošā UFC rekorda [visu svara kategoriju cīkstoņi] atkārtojumam, pieļāva, ka līdz gada beigām varētu aizvadīt vēl vienu cīņu. Tikmēr Oļeiņikam pārtrūka divu uzvaru sērija - iepriekš pieveikti Moriss Grīns un Fabrisio Verdums.

Vakara otrajā galvenajā cīņā vien savu otro uzvaru iepriekšējās septiņās cīņās guva bijušais UFC vidējā svara divīzijas čempions Kriss Vaidmens (15-5), ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot Omari Ahmedovu (20-5-1). Pieredzējušais Vaidmens demonstrēja savu pārākumu parterā, kā arī dziļākas izturības rezerves, kas ļāva amerikānim izcīnīt pirmo uzvaru kopš 2017. gada.

Savulaik Vaidmens parūpējās par vienu no lielākajiem pārsteigumiem UFC vēsturē, 2013. gadā no čempiona troņa gāžot leģendāro Andersonu Silvu, bet revanša duelī sakaujot brazīlieti vēlreiz. Čempiona statusā Vaidmens atradās līdz pat 2015. gada beigām, kad piedzīvoja karjeras pirmo zaudējumu, piekāpjoties Lūkam Rokholdam. Kopš tā laika Vaidmens cīnījies ar vairākiem vidējā svara divīzijas augšgala cīkstoņiem, tāpat vienreiz nesekmīgi izmēģinājis spēkus arī pussmagā svara divīzijā, un bijušā čempiona karjera attīstījusies ar lejupejošu līkni. Uzvara pār Ahmedovu devusi Vaidmenam jaunu pārliecību: "Bija daudz spiediena, un esmu priecīgs, ka paceļ manu roku. Neesmu apmierināts ar savu sniegumu, bet man vajadzēja uzvaru. Esmu atgriezies. Visi augšgala džeki - nāku jums pakaļ.''

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/8/...

     [+] [-]

, 2020-08-09 10:35, pirms 4 gadiem
Yeah i gotta take shit
Standarta Lewis

     [+] [-]

, 2020-08-09 15:07, pirms 4 gadiem
Luisu izglāba zvans 1r. bija knapi