Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

MMA cīkstoni Stepanovu tiesā par nozieguma organizēšanu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

MMA cīkstoni Stepanovu tiesā par nozieguma organizēšanu
MMA cīkstonis Deniss Stepanovs pēc neticamās uzvaras Viļņā. Foto: hiphops.lv

MMA cīkstonis Deniss Stepanovs, kurš pazīstams arī kā Latvijas reperis un hiphopa mākslinieks, tiek apsūdzēts par noziedzīga nodarījuma, kas saistīts ar viltotu Covid-19 sertifikātu tirgošanu, organizēšanu. Kā ziņo laikraksts "Latvijas Avīze", pirmās instances tiesa Stepanovu atzina par vainīgu un piesprieda naudas sodu 4000 eiro apmērā. Apsūdzētais savu vainu neatzīst un, visdrīzāk, šo spriedumu pārsūdzēs.

"Latvijas Avīzē" aprakstīts, ka šī noziedzīgā nodarījuma galvenie iniciatori bija Artūrs N. un Veronika P., kuri 2021. gada oktobrī vienojās noorganizēt fiktīvas vakcinācijas rūpalu par atlīdzību. Artūram bija jāmeklē klienti, no katra pieprasot 650 eiro, 600 eiro viņam vajadzēja nodot Veronikai, kura sev paturētu 100 eiro. Medmāsu, kas piekristu veikt viltus potēšanu, nodrošināja Deniss Stepanovs, kuram tiktu 350 eiro, bet medicīnas darbiniecei - 150. eiro.

Veronika telefoniski sazinājās ar Stepanovu un vienojās ar viņu, ka ar Artūra palīdzību tiks sameklēti cilvēki, kuri būs ar mieru maksāt par to, lai bez vakcīnas pret Covid-19 ievadīšanas iegūtu sadarbspējīgus sertifikātus. 10. novembrī Artūrs no policijas operatīvajā eksperimentā iesaistītas personas saņēma tā cilvēka datus, kuram būtu jāveic fiktīvā vakcinācija. Apmaiņā pret to Artūrs nodeva no Veronikas saņemto informāciju, ka potēšanas imitācija notiks 11. novembrī tirdzniecības centrā IKEA, tur izbraukuma vakcinācijas punktā esot jāsameklē medmāsa ar sarkaniem matiem, kas pacientam vakcīnas vietā ievadīs fizioloģisko šķidrumu.

Vakcinācijas dienā Artūrs pie tirdzniecības centra satikās ar operatīvajā eksperimentā iesaistīto personu un saņēma no tās 650 eiro. Tālāk viss ritēja pēc plāna, bet tikai līdz tam, kamēr medmāsa – sarkanmate pacientam vakcīnas pret Covid-19 vietā ievadīja citu šķidrumu (fizioloģisko). Policija aizturēja gan Artūru, gan Veroniku, gan arī medmāsiņu Signi G., tikai Stepanovu tajā dienā atrast neizdevās, tāpēc viņš tika izsludināts meklēšanā.

Visa publikācija: ŠEIT

Deniss Stepanovs kā MMA cīkstonis savu lielāko panākumu guvis jau pēc šiem notikumiem. Šī gada 29. janvārī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā norisinājās kailo dūru cīņu (Bare-knuckle boxing) turnīrs "Jungle King", kurā Stepanovs debitēja, izcīnot pārsteidzošu uzvaru ar nokautu pār lietuvieti Vaidotas Staškauskas. Lietuvas organizācija "Jungle King" uzrunāja Denisu personīgi, viņš kļuvis par otro latvieti, kas piedalījies cīņās ar kailām dūrēm Baltijas turnīrā. Pirmais bija Eiropas MMA čempions Daņiks Vesnenoks. 29. janvāra cīņu uz vietas vēroja ap 300 cilvēku, no kuriem vairums bija populārākie Lietuvas influenceri. Tiešraidē šo cīņu noskatījās vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku no Latvijas un Lietuvas. Naudas balva par šo konkrēto cīņu bija 3000 eiro.

Publikācija par cīņu Viļņā: ŠEIT

Braucienā uz Lietuvu Stepanovu pavadīja komanda, kuras sastāvā bija Olimpiskais čempions 3×3 basketbolā Kārlis Pauls Lasmanis, Eiropas MMA čempions Daņiks Vesnenoks, "Lucky Thirteen" īpašnieks Ivars Toroni un cīņas kluba "MMA Jūrmala" galvenais treneris Edgars Lipskijs. Edgars Lipskijs ar Daņiks Vesnenoks bija Denisa treneri, kas viņam palīdzēja sagatavoties cīņai.

Izmantotie resursi:
LA.LV | Ziņu portāls Latvijai
HIPHOPS.LV - Latvijas hiphopa karstākie jaunumi!

     [+] [-]

, 2022-12-08 07:46, pirms gada
Deniss Stepanovs - otrais LATVIETIS, kurš...
Pirmais bija Daņiks Vesnenoks. 😂😂😂

     [+] [-]

, 2022-12-11 16:51, pirms gada
Likās, ka raksts būs kā minimums, par organizēto noziedzību, bet te jau atkal vakara ziņu cienīga informācija