Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zvirbulis: "Mana uzvara absolūtajā kategorijā bija veiksme"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zvirbulis: "Mana uzvara absolūtajā kategorijā bija veiksme"
Armands Zvirbulis
Foto: olimpiade.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Majoru smiltīs risinājās "Ej Dar" Latvijas pludmales cīņas atklātais čempionāts, kur piedalījās arī mūsu valsts labākie cīkstoņi Armands Zvirbulis un Imants Lagodskis. Abolūtās kategorijas sacensību finālā vieglākais Zvirbulis pieveica smagāko Lagodski. "Absolūtais uzvarētājs" tomēr atzīst, ka tas vairāk bija šovs, kur viņa pusē bija veiksme.

Šajā pludmales cīņas turnīrā Zvirbulis vispirms uzvarēja svara kategorijā līdz 90 kilogramiem, bet Logodskis bija labākais virs 90 kilogramiem. Pēc tam abolūtās kategorijas sacensībās tikās visu kategoriju čempioni. "Absolūtā čempiona jostu 2013" izcīnīja Zvirbulis.

Pludmales cīņas noteikumi ir krietni vien atšķirīgi, salīdzinot ar klasisko cīņu. "Svara kategorijās noteikumi bija ļoti adekvāti - uzvar tas, kurš pirmais nogāž pretinieku uz zemes, pašam nenokrītot uz ceļiem gāšanas brīdī," pludmales cīņas noteikumu vienkāršību akcentē uzvarētājs.

"Savukārt absolūtās jostas izcīņas noteikumi bija citi - pietika tikai pieskarties ar roku vai celi smiltīm un tev piešķīra zaudējumu," absolūtais čempions norāda uz nejaušības faktora klātbūtni. "Tāpēc šis pasākums ir vairāk kā šovs. Tas nav nekāds atskaites punkts, lai novērtētu labāko sportistu savstarpējo sagatavotību. Veiksme bija manā pusē."

Abi mūsu labākie cīkstoņi parasti piedalās brīvās cīņas sacensībās, kas notiek telpā uz paklāja, pēc krietni vien sarežģītākiem noteikumiem. Kā jau ziņots, 2013. gada februārī Latvijas brīvās cīņas čempionātā Zvirbulis (līdz 84 kg) un Lagodskis (līdz 96 kg) izcīnīja čempionu titulus, bet pēc tam martā Eiropas čempionātā Lagodskis savā kategorijā ieguva 5. vietu, bet Zvirbulis palika tikai devītais. Pirms tam Londonas olimpiskajās spēlēs Zvirbulis izcīnīja 10. vietu, bet Lagodskis nekvalificējās.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-31 14:33, pirms 11 gadiem
bez veiksmes sportā nekādīgi, līdz ar to... stiprākajam veicas, tomēr arī aklai vistai var būt grauds...

     [+] [-]

, 2013-07-31 15:18, pirms 11 gadiem
ikri rakstīja: bez veiksmes sportā nekādīgi, līdz ar to... stiprākajam veicas, tomēr arī aklai vistai var būt grauds...
Filozof, ko tu ar to gribēji pateikt?

  +3 [+] [-]

, 2013-07-31 16:28, pirms 11 gadiem
biju klātienē, pirmos divus no pankrationa sekcijas Zvirbulis mazāk kā septiņās sekundēs ietrieca smiltīs

  +2 [+] [-]

, 2013-07-31 18:18, pirms 11 gadiem
plikais rakstīja: biju klātienē, pirmos divus no pankrationa sekcijas Zvirbulis mazāk kā septiņās sekundēs ietrieca smiltīs
cik ilgi ar lagodski cīnījaās??

  +2 [+] [-]

, 2013-07-31 19:00, pirms 11 gadiem
Apm. 1min. Pēc 30sek. bija strīdīga situācija, bet tiesnesis lēma, ka Zvirbulis nav skāris smiltis, bet nakamajā epizodē jau neapšaubāmi Lagodskis skāra ar roku smiltis....