Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Svēršanās procedūra: Gluhovs 3 kg vieglāks par Gazajevu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Svēršanās procedūra: Gluhovs 3 kg vieglāks par Gazajevu
Konstantīns Gluhovs (no kreisās) svēršanās procedūrā kopā ar Mihailu Gazajevu
Foto: mixfight.ru

Tulā (Krievijā) viesnīcas „Maskava” telpās notika oficiālā sportistu svēršanās procedūra pirms rītdienas cīņu šova „M-1 Challenge 44”, kurā trīs raundu MMA cīņu aizvadīs mūsu Konstantīns „Lāčplēsis” Gluhovs (26-13-0) ar Eiropas čempionu MMA (amatieriem) Mihailu Gazajevu (2-0-0).

Svēršanās procedūrā nedaudz vieglāks izrādījās mūsu Konstantīns Gluhovs, kurš svēra 107, 5 kilogramus. Savukārt Mihaila Gazajeva svars bija tieši trīs kilogramus lielāks – 110, 5 kilogrami.

Pēdējo reizi Konstantīns Gluhovs ringā kāpa šā gada 20. oktobrī, kad turnīra „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” finālā negaidīti piekāpās poļu smagsvaram Marcinam Tiburam (9-0-0), nepiepildot sapni kļūt par M-1 čempionu.

Nav noslēpums, ka Gluhovam 22. novembrī Liepājā bija paredzēta dalība boksa komercturnīrā „Bigger’s Better” Latvijas posmā, taču Kostja traumas dēļ no dalības šajās sacensībās atteicās un viņa vietu ieņēma bijušais internacionālā Latvijas smagā svara čempiona titula īpašnieks Edgars Kalnārs.

Izskatās, ka Latvijas smagsvara savainojums tomēr nav tik nozīmīgs un viņš piekrita cīņai ar Eiropas un Krievijas čempionu MMA (amatieriem) Mihailu Gazajevu, kuram aiz muguras ir arī divas profesionālās MMA cīņas.

Salīdzinājumā ar Gluhovu krievu smagsvars ir mazpieredzējis profesionālajā MMA, taču Gazajevam aiz muguras ir spoža amatieru karjera. Pirms gada viņš triumfēja Krievijas čempionātā MMA (Amatieru sacensībās, lai tiktu pie čempionāta zelta medaļas vienā dienā jāaizvada vismaz piecas cīņas – J.E.), bet šogad savas valsts čempionātā Mihails palika otrais. Taču Gazajevs rehabilitējās par Krievijas čempionātā izcīnīto sudraba medaļu uzvarot Eiropas meistarsacīkstēs.

Jāatzīmē, ka šova „M-1 Challenge 44” vakara galvenā cīņa būs titula mačs, kurā dūres krustos nesenais Gluhova pretinieks, patreizējais M-1 smagā svara čempions Kenijs Gārners (12-4-0) ar pasaules vienu no vadošajiem smagsvariem, poli Damianu Grabovski (18-1-0), kurš savukārt dažus gadus atpakaļ uzveica Baltijas pussmagā svara čempionu Mārtiņu Egli (9-8-1).

Izmantotie resursi:
Mix Fight M-1 - бои без правил, микс файт
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...