Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Frenkijs Edgars nogāzts no UFC troņa

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Frenkijs Edgars nogāzts no UFC troņa
Bens Hendersons cīņā ar Frenkiju Edgaru
Foto: heavy.com

Vakar Japānā šova „UFC 144 - Edgar vs. Henderson” vakara galvenajā cīņā Bens Hendersons (16-2-0) ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica tā brīža UFC vieglā svara čempionu Frenkiju Edgaru (14-2-0), kļūstot par jauno titula turētāju.

Sportisti astoņstūrī aizvadīja visus piecus atvēlētos piecminūšu raundus. Šoreiz kā uzvarētājs no būra iznāca bijušais WEC vieglā svara čempions Bens Hendersons. Taču Frenkijam Edgaram šī bija tikai otrā sakāve karjerā, taču, iespējams, morāli vissmagākā, jo tika zaudēts UFC vieglā svara čempiona tituls. Jāpiemin, ka šī tika atzīta par šī šova skatāmāko cīņu un abi sportisti no UFC saņēma „Fight of the Night” prēmijas.

„Tas bija ļoti forši! Es izbaudīju šo cīņu, taču no lielās fotogrāfēšanās esmu ļoti noguris,” pēc uzvaras ar nelielu humora devu savas sajūtas aprakstīja jaunais UFC čempions Bens Hendersons. „Tas bija viens traks piedzīvojums, taču tagad es vēlos sagremot to visu....”

Nedaudz sašutis par zaudējumu bija eksčempions Edgars: „Nevēlos Benam neko ņemt nost, viņš izdarīja lielisku darbu, taču zinu, ka es uzvarēju šo cīņu.”

„Es kārtīgi gatavojos, jo zināju, ka cīņa būs smaga, taču es zinu, ka darīju pietiekami daudz, lai uzvarētu šos raundus. Es domāju, ka izdarīju vairāk sitienus un metienus kā Hendersons. Manas komandas puiši teica, ka es biju vadībā, taču tās ir tikai atrunas. Apsveicu Benu,” mazliet sarūgtināts, bet tomēr korekts bija Frenkijs Edgars.

Notiek jau diskusijas, kas varētu būt nākamais jaunā UFC čempiona Bena Hendersona pretinieks. Loģiska izvēle būtu vai nu revanšs ar Frenkiju Edgaru, vai arī cits revanša duelis ar Entoniju Petisu (15-2-0), kurš Hendersonu 2010. gadā nogāza no WEC čempiona troņa. Pie tam Petis „UFC 144” šova ietvaros nokautēja Džo Lauzonu (21-7-0). Taču kas tad būs nākamais pretendents uz UFC vieglā svara jostu rādīs laiks.

„UFC 144 - Edgar vs. Henderson” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Chris CariasoTakeya MizugakiDecision (Unanimous)35:00
2.Riki FukudaSteve CantwellDecision (Unanimous)35:00
3.Vaughan LeeNorifumi YamamotoSubmission (armbar)14:39
4.Takanori GomiEiji MitsuokaTKO (punches)22:21
5.Anthony PettisJoe LauzonKO (head kick & punches)11:21
6.Hatsu HiokiBart PalaszewskiDecision (Unanimous)35:00
7.Tim BoetschYushin OkamiTKO (punches)30:54
8.Jake ShieldsYoshihiro AkiyamaDecision (Unanimous)35:00
9.Mark HuntCheick KongoTKO (punches)12:11
10.Ryan BaderQuinton JacksonDecision (Unanimous)35:00
11.Ben HendersonFrankie EdgarDecision (Unanimous)55:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  +1 [+] [-]

, 2012-02-27 11:02, pirms 12 gadiem
Prieks par Beideru, bet žēl, ka Kvintons tāds nespējīgs šķita (cik zināms, ceļa trauma, kas neļāva paskriet, bet cīņā īsti nemanījās).

Kkā cerēju, ka Edgars kkā izvilks. neatlaidība čalim ir uz goda, bet nu kkā jau pirms cīņas bija skaidrs, ka d!rsā. Akijama gan nu debīli cīnījās. vienkārši šausmīgi, pilnīgi kliegt gribējās.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-27 11:50, pirms 12 gadiem
Boetscha nokauts bija vnk konfektīte, Dana varēja nenožīdot un iedot arī viņam bonusu.
Bensons malacis, baigi iepaticies pēdējā laikā. Sākumā man viņš besīja, jo manu Jimu Milleru atdauzīja, bet čalis ir uz goda abpus ringam.

  +4 [+] [-]

, 2012-02-27 12:13, pirms 12 gadiem
Te tūlīt vajag revenša cīņu! Edgars arī preses konference teica, ka viņam bija divreiz pēc kārtas uzreiz pēc uzvaras jāaizvada revanša cīņa (BJ Pens un Meinards). Tagad nevajadzētu nožulīt un dot viņam tādu pašu iespēju!

  +1 [+] [-]

, 2012-02-27 17:58, pirms 12 gadiem
ozols_ rakstīja: Te tūlīt vajag revenša cīņu! Edgars arī preses konference teica, ka viņam bija divreiz pēc kārtas uzreiz pēc uzvaras jāaizvada revanša cīņa (BJ Pens un Meinards). Tagad nevajadzētu nožulīt un dot viņam tādu pašu iespēju!
it kā jau varētu, bet nu ko lai Edgars izdara? te reāli izskatījās kā kkāds sīkais ar savu sencīti kaujas, viņš nevar pat īsti tikt līdz Bena zodam neuzņemot pats labu devu un nav jau tā, ka viņam ir baigais KO spēks + pret lielāku cilvēku.

bet nu šis tas viņam sanāca pret Bendo, tāpēc varbūt.

     [+] [-]

, 2012-02-28 08:24, pirms 12 gadiem
Ja viņš izdomātu, ko darīt ar to noķerto kāju, varētu tikt galā. Paskat, pēdējā Meinarda cīņa izslēdza diezgan sīkstu veci, tā kā gan jau varētu arī šito čali!

hellpickle rakstīja: it kā jau varētu, bet nu ko lai Edgars izdara? te reāli izskatījās kā kkāds sīkais ar savu sencīti kaujas, viņš nevar pat īsti tikt līdz Bena zodam neuzņemot pats labu devu un nav jau tā, ka viņam ir baigais KO spēks + pret lielāku cilvēku.

bet nu šis tas viņam sanāca pret Bendo, tāpēc varbūt.

     [+] [-]

, 2012-02-28 15:22, pirms 12 gadiem
ozols_ rakstīja: Ja viņš izdomātu, ko darīt ar to noķerto kāju, varētu tikt galā. Paskat, pēdējā Meinarda cīņa izslēdza diezgan sīkstu veci, tā kā gan jau varētu arī šito čali!
Meinards ir viendimensionāls, vienkārši veiksmīgi noķēra Frenkiju pirmajos raundos. Bendo ir labs visos aspektos un revanšā Frenkijam neko labāk neietu. Un ja godīgi, man nedaudz apnikuši tie revanši, 3 pēc kārtas būtu par daudz Lai Bendo cīnās ar Pettisu un Frenkijs ar Diaza/Millera uzvarētāju par 1.kontenderu un tad jau uzvaras gadījumā varēs atkal cīnīties par titulu.
Vēl Melendezu no SF kaut kad vajadzētu dabūt, tad būtu jautri.

     [+] [-]

, 2012-02-28 16:44, pirms 12 gadiem
Jā, ja nebūs tūlītēja revanša tad šitais izklausās pēc visloģiskākā cīņu plāna.

Luca Toni rakstīja: Meinards ir viendimensionāls, vienkārši veiksmīgi noķēra Frenkiju pirmajos raundos. Bendo ir labs visos aspektos un revanšā Frenkijam neko labāk neietu. Un ja godīgi, man nedaudz apnikuši tie revanši, 3 pēc kārtas būtu par daudz Lai Bendo cīnās ar Pettisu un Frenkijs ar Diaza/Millera uzvarētāju par 1.kontenderu un tad jau uzvaras gadījumā varēs atkal cīnīties par titulu.
Vēl Melendezu no SF kaut kad vajadzētu dabūt, tad būtu jautri.