Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda uzvar džudo turnīrā "Golden Score"

Jānis Celmiņš

Latvijas komanda uzvar džudo turnīrā "Golden Score"
Jevgeņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas džudo komanda otro gadu pēc kārtas uzvarēja Starptautiskajā turnīrā „Golden Score”.

Ceturtdaļfinālā Latvija ar 5 pret 0 uzvarēja Beļģijas komandu, kuras sastāvā startēja arī Eiropas čempions Dirks Van Tihelts. Pusfinālā ar Francijas komandu uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēdēja cīņā – ar 3 pret 2 uzvaru svinēja Latvijas komanda.

Finālā Latvijas sportisti tikās ar Lielbritānijas komandu, kas līdz šim pārspēja Krievijas un Baltkrievijas komandas. Gandrīz vienlīdzīgajā cīņā pārākā izrādījās Latvijas komanda – 3 pret 2.

Latvijas komandas sastāvā cīnījās Deniss Kozlovs, Kjunters Rotbergs (Igaunija), Konstantīns Ovčiņņikovs, Jevgeņijs Borodavko un Marius Paskevicius (Lietuva).

Trešās vietas izcīnīja Francijas un Baltkrievijas komanda.

Starptautiskais turnīrs Goden Score ir džudo turnīrs, kas notiek pēc īpašiem noteikumiem – cīņa beidzās pēc pirmās tiesnešu novērtētas kustības. Šogad turnīrā startēja Latvijas, Francijas, Lielbritānijas, Beļģijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas un Kanādas komandas. Šī gada turnīra devīze ir „Uz priekšu, uz Londonu!” un tā dalībniekus, daudzi no kuriem ir iespējami Londonas Olimpisko spēļu dalībnieki, sveica gan trīs Latvijas olimpisko medaļu ieguvēji džudo Arons Bogoļjubovs, Aleksandrs Jackevičs un Vsevolods Zeļonijs, gan Olimpiskie čempioni citos sporta veidos – Jānis Lūsis, Ivans Klementjevs, Uļjana Semjonova, Afanasijs Kuzmins, Igors Vihrovs un Pāvels Selivanovs.

Informāciju sagatavoja:
Darja Davidova
Latvijas Džudo federācijas sabiedrisko attiecību speciāliste