Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva saglabā 3. vietu pasaules rangā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva saglabā 3. vietu pasaules rangā
Anastasija Grigorjeva ar Eiropas čempiones kausu
Foto: Aleksejs Kostirevs, Latvijas Cīņas federācija

Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva (svara kategorijā līdz 63 kg) saglabājusi trešo pozīciju jaunākajā un paplašinātajā pasaules rangā, piektdienas vakarā informēja Starptautiskā cīņas federācija (FILA).

Gaidot ranga paplašināšanu no 10 līdz 15 sportistēm, bija nelielas cerības, ka tur varētu parādīties vēl kāda no mūsējām. Ņemot vērā sastādīšanas kritērijus, varēja tikt ievērota Lauras Skujiņas zelta medaļa prestižajā Medveda "Grand Prix" septembrī, kur viņa startēja svara kategorijā līdz 67 kg. Tajā pašā kategorijā Kristīne Odriņa-Urbova izcīnīja bronzas medaļu Vācijas "Grand Prix" maijā. Minētais zelts tika iegūta salīdzinoši pasen, bet attiecīgā bronza nav pietiekami augstas raudzes kalums, līdz ar to mūsu pretendentes tomēr netika iekļautas pasaules ranga piecpadsmitniekā.

Savukārt svara kategorijā līdz 63 kg mūsu Grigorjevas vieta labāko trijniekā ir ļoti loģiska. Pēc olimpiskajām spēlēm Latvijas cīkstone triumfējusi četros nozīmīgos starptautiskos turnīros, kur uzvarējusi visās 14 cīņās, martā izcīnot arī Eiropas čempiones titulu. Pēc olimpiādes tik varena uzvaru sērija nav nevienai citai 63 kilogramu sportistei. Šajā kategorijā pasaules ranga līdere ir leģendārā japāniete Kaori Ičo - pēc Londonas olimpiskajām spēlēm viņa nav startējusi starptautiskās sacensībās, tomēr trīskārtējā olimpiskā čempione un septiņkārtējā pasaules čempione ir ārpus konkurences. Otro vietu ieņem amerikāniete Jeļena Pirožkova - pašreizējā pasaules čempione. Interesanti, ka Londonas olimpiskajās spēlēs Grigorjeva pieveica tagadējo pasaules ranga otro numuru.

FILA pasaules ranga pirmais piecinieks
(sievietes brīvajā cīņā līdz 63 kg):

rangscīkstonevalsts
1.Kaori IčoJapāna
2.Jeļena PirožkovaASV
3.Anastasija GrigorjevaLatvija
4.Žuoma SjluoĶīna
5.Batcecega SoronzoboldaMongolija

Olimpiskajos sporta veidos pasaules ranga līderi Latvijā ir liels retums. Skeletonā mums vadošās pozīcijas ieņem Martins Dukurs un Tomass Dukurs (attiecīgi pirmā un trešā vieta), bobslejā labāko trijniekā sezonu noslēdza Oskara Melbārža ekipāžas, BMX riteņbraukšanā kā viens no labākajiem uzstājas Māris Štrombergs, pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pasaules rangā šobrīd ir trešie, savukārt olimpiskajā cīņas sportā pozicionējas Anastasija Grigorjeva.

Izmantotie resursi:
fila-official.com

  +4 [+] [-]

, 2013-06-22 11:35, pirms 11 gadiem
es zināju ka tā būs!

  +3 [+] [-]

, 2013-06-22 11:52, pirms 11 gadiem
Dukuri, Štrombis, pludmalisti, Grigorjeva... maz mums to stāru... un jaunie klāt nenāk...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 11:54, pirms 11 gadiem
ritenis rakstīja: es zināju ka tā būs!
kurš tad to nezināja? kura gan cita, ja ne Grigorjeva?

  +2 [+] [-]

, 2013-06-22 12:59, pirms 11 gadiem
dnp rakstīja: kurš tad to nezināja? kura gan cita, ja ne Grigorjeva?
15-niekā varēja būt vēl kāda, tāpēc tik skaidra tā lieta nebija !!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 13:50, pirms 11 gadiem
točka rakstīja: 15-niekā varēja būt vēl kāda, tāpēc tik skaidra tā lieta nebija !!
es zināju par trijnieku!

  -1 [+] [-]

, 2013-06-25 13:15, pirms 11 gadiem
Ja cīņu izslēgs no olimpiādes, tad par šo varēs aizmirst, būsim reāli, tādā gadījumā uz viena līmeņa ar tunča mešanas sacīkstēm.......

     [+] [-]

, 2013-06-26 13:46, pirms 11 gadiem
Šmēdiņš & Samoilovs apdzinuši Grigorjevu, šie tagad ir otrie !!