Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Eiropas Olimpiskā komiteja atbalsta cīņas palikšanu olimpiādē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas Olimpiskā komiteja atbalsta cīņas palikšanu olimpiādē
Anastasija Grigorjeva un treneris Sergejs Kursītis
Foto: Aleksejs Kostirevs, Latvijas Cīņas federācija

Eiropas Olimpisko komiteju asociācija (EOC) nolēmusi atbalstīt cīņu 2020. gada olimpisko spēļu programmā. Starptautiskās olimpiskās komitejas (IOC) sesijā 8. septembrī tiks pieņemts izšķirošais lēmums.

"Daudzās Eiropas valstīs cīņa ir svarīgs sporta veids. Te cīņai ir lielas tradīcijas, popularitāte un sociālā nozīmība. Tāpēc EOC atbalsta cīņu. Daudzi ievērojami IOC darboņi arī jau pauduši atbalstu. Starpatautiskajai cīņas federācijai (FILA) bija maz laika, lai izvērstu detalizētas reformas, tomēr jau mainīti cīņas noteikumi, sākts dialogs ar televīziju, notiek integrēšanās sporta sabiedrībā. Pirmie soļi ir veikti. Tagad galvenais ir neapstāties pie sasniegtā. Jātiecas veidot savu sporta veidu labāku, tā prezentāciju arvien ir jāuzlabo," norāda EOC prezidents Patriks Hīkijs.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) 8. septembrī Buenosairesā pieņems galīgo lēmumu, kurš no trim sporta veidiem (cīņa, beisbols/softbols vai skvošs) iegūs vietu 2002. gada olimpisko spēļu programmā. Tiek lēsts, ka galvenā favorīte ir cīņa, kas olimpiādes programmā ir jau no vissenākajiem laikiem.

"Jau mūsu organizācijas nosaukums ietver to, ka mums jāaizstāv Eiropas intereses," akcentē EOC prezidents Hīkijs. "Jāsaprot, ka visiem trim sporta veidiem ir valstis, kuras tos atbalsta, tiem ir savi trumpji. Visas fedrerācijas veikušas lielu prezentācijas darbu. Tomēr cīņai ir trumpis, kas nav beisbolam uz skvošam. Cīņa ir fundomentāls sporta veids, kas cilvēkam ir dabisks, tāpēc cīņa bijusi olimpisko spēļu programmā jau kopš spēlēm Senajā Grieķijā."

Eiropas Olimpisko komiteju asociācija apvieno 49 nacionālās olimpiskās federācijas. Organizācijas vadība atrodas Itālijas galvaspilsētā Romā.

Izmantotie resursi:
itar-tass.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja