Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Reško un Maģers tiek pie bronzas Eiropas sambo čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Reško un Maģers tiek pie bronzas Eiropas sambo čempionātā
Latvijas Sambo klubu asociācijas prezidents Vsevolods Zeļonijs
Foto: sambo.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē notika Eiropas sambo čempionāts, kur startēja arī seši sportisti no Latvijas. Bronzas godalgu ieguva Viktors Reško un Andrejs Maģers. Tikmēr mūsu sambo asociācijas prezidents Vsevolods Zeļonijs atzīt, ka lielākais akcents tiek likts uz jaunatni, kam pēc dažiem gadiem jātiek pie medaļām jau pieaugušo līmenī.

Eiropas čempionātā piedalījās 35 valstu sambisti. Latviju pārstāvēja Andrejs Maģers (svara kategorija līdz 62 kg) Artūrs Grigorjevs (68 kg), Artūrs Čerņavskis (74 kg), Mārtiņš Lūkins (90 kg), Viktors Reško (100 kg), Linda Circene (56 kg). Eiropas sambo čempionātā lielākos panākumus guva divi mūsu sportisti, kas vairāk pazīstami kā džudisti - Reško un Magers.

Atšķirībā no cīņas, džudo un taekvondo, sambo nav olimpiskais sporta veids. Pirms dažiem mēnešiem atsevišķi kaujas sporta veidi (karatē un ušu) sporti pretendēja uz iekļūšanu olimpisko spēļu programmā, tad tika atzīmēts, ka sambo pagaidām neatbilst vajadzīgajiem kritērijiem.

"Mūsu minimālais plāns bija iegūt jebkura kaluma medaļu. To mēs sasniedzām, tas rāda, ka mēs izvirzām reālus mērķus un spējam tos sasniegt. Vēl vairāk - mēs izcīnījām nevis vienu medaļu, bet gan divas," akcentē Latvijas Sambo klubu asociācijas prezidents Vsevolods Zeļonijs. "Vēlos atzīmēt, ka mēs lielāko akcentu liekam nevis uz jau gataviem sportistiem, bet uz junioriem un kadetiem. Tā ir mūsu prioritāte sambo attīstībai valstī. Mums tas ir iedīglis, kas ar federācijas atbalstu tuvākajos gados progresēs. Darba rezultāti tiek gaidīti tuvāko piecu gadu beigās, kad jāizcīna medaļas pieaugušo līmenī."

Izmantotie resursi:
www.sambo.lv
www.rsport.ru