Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Baltijas karatē klubs sāk gadu ar uzvarām

Andrejs Siliņš

Baltijas karatē klubs sāk gadu ar uzvarām
Foto: karatelatvia.lv

16. un 17. janvārī Horvātijas pilsētā Samoborā notika ikgadējais "Grand Prix Croatia" turnīrs. Turnīrā piedalījās 1800 sportisti no 207 klubiem un 23 valstīm. Latvijas Karatē Federāciju pārstāvēja Baltijas Karatē Klubs (Rīga), Ippon.lv (Ŗīga), Salaspils Karatē klubs un Tīģeris (Valmiera).

Sacensību pirmajā dienā savu startu sāka kadeti (14-15 gadi), juniori (16-17 gadi), U21 (18-20 gadi) un 18+ Open (Atklātā svara kategorija) prestiža kategorija, kuras naudas balva par pirmo vietu bija 2000 eiro. Šīs dienas kopējais dalībnieku skaits bija 882 sportisti. Lielās konkurences dēļ Latvijas sportistiem neizdevās iegūt godalgotas vietas. Katrā kategorijā cīnījās valstu izlašu pārstāvji, turnīrs visiem bija lielisks pārbaudījums un pēdējais brīdis izanalizēt savas kļūdas pirms jauniešu Eiropas čempionāta, kas notiks februāra sākumā Kiprā.

Nākamajā dienā cīnījās bērni no 8-13 gadiem, katrā kategorijā konkurence bija vēl lielāka kā pirmajā dienā, kopējais dalībnieku skaits bija 920 sportisti. Diviem BKK talantīgajiem sportistiem izdevās uzvarēt pa piecām cīņām un ieģūt divas zelta medaļas, Artūrs Stepanovs kategorijā 12-13 gadi līdz 42 kg un Leons Gaiduks kategorijā līdz 46 kg uzvarēja savus pretiniekus no Horvātijas, Bosnijas, Slovākijas, Montenegro, Itālijas, pierādot, ka ir nepārspējami un atkārtoja sava trenera Ruslana Sadikova rezultātu, kurš 2015. gadā ar savu treneri Maksimu Ivančikovu uzvarēja prestižo 18+ Open kategoriju.

Jāatzīmē arī Salaspils kluba komandu 12-13 gadi, kas ieguva bronzas medaļu šajā spēcīgā turnīrā.