Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Lagodskis arī jaunajā sezonā startēs Vācijas Bundeslīgā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lagodskis arī jaunajā sezonā startēs Vācijas Bundeslīgā
Imants Lagodskis
Foto: Pāvels Jerohins, Latvijas Cīņas federācija

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pamatsastāva debitants Imants Lagodskis (97 kg) arī jaunajā sezonā būs brīvās cīņas profesionālis Vācijas klubā. Viņš piedalās arī Starptautiskās Cīņas federācijas (FILA) mačos, tomēr tur lielu naudu nevar nopelnīt. Tāpat kā Armands Zvirbulis, arī Lagodskis maizi pelna Vācijas Bundeslīgā. Jaunajā sezonā viņam būs jauns klubs.

Vācijā sporta lietas ir augstā līmenī arī cīņas sportā, kur pirmajā un otrajā Bundeslīgā sportists var pelnīt labu naudu. Latvijas labākie cīkstoņi Armands Zvirbulis (26) un Imants Lagodskis (27) pārstāv vācu klubus. Brīvajā cīņā profesionāla līga ir arī Irānā, un tur startē arī vadošie krievu un kaukāziešu cīkstoņi.

"Jā, man būs jauna komanda. Sarunāju caur Armanda pazīstamiem vāciešiem," portālam Sportacentrs.com atklāj Lagodskis, kurš jaunajā sezonā pārstāvēs "KSV Witten 07" klubu otrajā Bundeslīgā. "Komanda paliek otrajā līgā, jo pagaidām nevar atrast sponsorus, lai startētu pirmajā. Pirmajā līgā ir manāmi cits līmenis, līdz ar to būtu jānomaina puse no komandas, kas izmaksā lielāko naudu. Ja nākamgad uzradīsies sponsors un ja izcīnīsim 1. vietu otrajā līgā, tad iesim uz pirmo līgu - tā teica vadība."

Iepriekš viņš bija nodarbināts otrās līgas vidusmēra klubā "KSV Seeheim", kur 2013. gadā izcīnīja 11 uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu. Savukārt viņa jaunais klubs otrajā līgā ir viens no spēcīgākajiem.

Zvirbulis pārstāv pirmās Bundeslīgas klubu "TV Aachen-Walheim", taču naudas izteiksmē Lagodska ieguvums otrajā līgā varētu būt līdzīgs. "Sākumā meklēju komandu no pirmās līgas, bet paliku pie šī varianta, jo summa par cīņu ir laba un man nodrošina lidojumus uz turieni katru nedēļu, apsolīja visas cīņas, kas iespējamas," skaidro Lagodskis. "Armands par vienu cīņu pelna 20 % vairāk, bet dažreiz viņam jāpaliek tur uz 2-3 nedēļām. Pirmajā līgā šogad laikam būs tikai 7 komandas, tas nozīmē, ka viņam maksimāli var būt 12 cīņas (ja komanda netiks play-off). Otrajā līgā ir 9 komandas, līdz ar to man maksimāli var būt 16 cīņas. Tā kā pēc naudas sanāks apmēram vienādi."

Imants Lagodskis (pa kreisi) pēc jaunā līguma parakstīšanas (foto: ksv-witten.de)

Kā zināms, Lagodskis ir pasaules junioru čempions (2006), bet pieaugušo konkurencē viņam pagaidām nav izdevies tikt pie lieliem panākumiem. 2013. gada Eiropas čempionātā Lagodskis izcīnīja 5.vietu un pirmoreiz nopelnīja vietu LOV pamatsastāvā. Interesanti, ka no pēdējiem septiņiem FILA turnīriem piecos viņš ir ieguvis tieši 5.vietu.

  +3 [+] [-]

, 2014-02-19 14:07, pirms 10 gadiem
efektīga bilde, tas uz pleca droši vien ir zvirbulis?

  +2 [+] [-]

, 2014-02-19 14:31, pirms 10 gadiem
ikri rakstīja: efektīga bilde, tas uz pleca droši vien ir zvirbulis?
nav gan Zvirbulis
';

  +1 [+] [-]

, 2014-02-19 14:32, pirms 10 gadiem
septiņos turnīros 5x piektā vieta - totalizators?

  +1 [+] [-]

, 2014-02-19 15:21, pirms 10 gadiem
ritenis rakstīja: septiņos turnīros 5x piektā vieta - totalizators?
Regulāri tikt piektajā vietā nav viegli:
1) jāzaudē nākamajam finālistam,
2) jātiek līdz mačam par trešo vietu,
3) jāzaudē mačā par trešo vietu.

     [+] [-]

, 2014-02-23 00:26, pirms 10 gadiem
Gribētos redzēt viņu MMA pamēģinot

     [+] [-]

, 2014-03-06 18:55, pirms 10 gadiem
megakurbis rakstīja: Gribētos redzēt viņu MMA pamēģinot
Līgums ar Vāciju to nepieļauj...