Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Trešo gadu notiks cīņas sporta veidu festivāls "Sports pret narkotikām"

Jānis Pārums

Trešo gadu notiks cīņas sporta veidu festivāls "Sports pret narkotikām"
Genādijs Glazkovs
Foto: LBF

Oktobra pirmajā nedēļas nogalē jau trešo gadu pēc kārtas notiks cīņas sporta veidu festivāls "Sports pret narkotikām", portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs.

Vairāku dienu laikā tiks noskaidroti labākie džudo, boksā, taekvondo, grieķu romiešu cīņā un citos cīņas sporta veidos. Pirmoreiz festivāls notika 2010.gadā.

Glazkovs norādīja, ka bokseriem notiek divu dienu atlases sacensības, lai noskaidrotu tos, kas piedalīsies festivālā. "Tur jāstartē labākajiem no labākajiem. Tostarp arī labākajiem jauniešiem, kas gatavojas pasaules čempionātam," uzsvēra ģenerālsekretārs.

Taizemiešu dēļ izmaiņas pašmāju un starptautiskajā boksa kalendārā

Glazkovs arī atklāja, ka oktobra vidū Taizemē paredzētais pasaules jauniešu čempionāts boksā pārcelts uz novembra beigām un notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Erevānā, jo taizemieši atteikušies no sacensību organizēšanas, tāpēc starptautiskajai federācijai īsā laikā bija jāizdomā risinājums, kas veiksmīgi arī panākts – azerbaidžānieši apņēmušies sarīkot turnīru no 25.novembra līdz 7.decembrim.

Uz sacensībām dosies pieci vai seši bokseri, tostarp arī titulētā Elvja Mihaiļenko audzēknis Ralfs Vilcāns, norādīja Glazkovs. Viņš arī atklāja, ka Mihaiļenko būs delegācijas vadītājs.

No 6.līdz 16.decembrim notiks arī Eiropas U-23 čempionāts (Kaļiņingradā, Krievijā), un šī iemesla dēļ tradicionālais boksa turnīrs "Riga Open" norisināsies nedēļu agrāk – no 29.novembra līdz 2.decembrim. Jāpiebilst, ka sākotnēji U-23 čempionāts bija paredzēts novembrī.