Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas teikvandisti Eiropas kausā izcīna 8 medaļas

Andrejs Siliņš

Latvijas teikvandisti Eiropas kausā izcīna 8 medaļas
Latvijas teikvandisti Čehijas pilsētā Nimburgā

No 6. līdz 7. aprīlim Čehijas pilsētā Nimburgā norisinājās Taekwon-do ITF Eiropas kauss „Czech Open 2013”. Šis turnīrs tiek organizēts ik gadu un mūsu sportistiem šī turnīra apmeklēšana jau ir kļuvusi par tradīciju. „Czech Open 2013” šajā gadā apvienoja aptuveni 300 dalībniekus no 10 valstīm un 40 sporta klubiem. Latvijas komandai turnīrs aizitējis ļoti veiksmīgi, izcīnot astoņas medaļas.

Šogad turnīrā piedalījās sportisti no Čehijas, Skotijas, Grenlandes, Baltkrievijas, Krievijas, Slovākijas, Slovēnijas, Ungārijas, Nīderlandes un Latvijas. Tika izcīnītas medaļas un kausi 4 dažādās disciplīnās, un 3 vecuma grupās.

Latviju šai turnīrā pārstāvēja 11 sportisti no diviem sporta klubiem – „LTCS” (Rīga) un „Sonkal” (Ikšķile), kuri spēja nodemonstrēt iespaidīgu sniegumu un parādīt augstus konkurētspējīgus rezultātus bērnu, junioru un pieaugušo vecuma grupās. Sporta kluba „Sonkal” treneris Māris Sudzāns un kluba „LTCS” treneri – Vjačeslavs Semenkovs, Armands Šļars un Šarmena Lukaševiča sasniegtos Eiropas kausa rezultātus Nimburgā vērtē ļoti pozitīvi. Pēc treneru domām Latvijas izlases komandas sniegums un rezultāts ir atbilstošs treniņu procesā ieguldītajam laikam un darbam.

Bērnu vecuma grupā mūsu valsti pārstāvēja 6 sportisti, no kuriem 3 spēja izcīnīt godalgotas vietas. Edgars Cers sparinga disciplīnā, svara kategorijā virs 50 kg, sacentās ar sportistiem no Sanktpēterburgas (Krievija). Pirmo cīņu Edgars uzvarēja pārliecinoši un iekļuva sacensību finālā. Fināla cīņā Edgars tikās ar kvalificētāku sportistu no Krievijas, taču neskatoties uz to spraigā cīņā spēja nodemonstrēt savu pārākumu un izcīnīt Latvijai zelta medaļu. Trīs ļoti spraigas un aizraujošas cīņas aizvadīja mūsu sportists Kristofers Zavoloko. Pirmajā cīņā Kristofers tikās ar sportistu no Brno (Čehija), kur pārliecinoši demonstrēja savas spējas un tehniku. Pūsfinālā Kristoferam nācās mēroties spēkiem ar daudz kvalificētāku un pieredzējušāku sportistu no Minskas (Baltkrievija), kur mobilizējot savus spēkus un prasmes, Kristofers izcīnīja skaistu uzvaru un nodrošināja sev vietu finālā. Fināla cīņā Kristofers tikās ar sportistu no Sanktpēterburgas (Krievija) un pārliecinoši spēja nodemonstrēt savu pārākumu un izcīnīt zelta medaļu. Lielisku sniegumu Eiropas kausā spēja demonstrēt mūsu 10 gadīgā sportiste Polina Medvedeva.

Komplekso vingrinājumu disciplīnā (TUL) Polina pārliecinoši pārvarēja turnīra pirmo kārtu un iekļuva pusfinālā. Otrajā kārtā Polinai nācās sacensties ar turnīra favorīti no Čehijas, kur mājiniece izrādījās nedaudz pārāka. Rezultātā Polina TUL disciplīnā spēja izcīnīt Latvijai bronzas medaļu. Savas prasmes Polina demonstrēja arī sparinga disciplīnā, svara kategorijā līdz 38 kg. Pirmajā cīņā Polina bija stipri pārāka par savu pretinieci no Čehijas. Polina demonstrēja savu tehniku tik pārliecinoši, ka pretiniece, ar kuru Polinai bija jācīnās nākamajā kārtā (pusfinālā), atteicās no cīņas, kā rezultātā Polina automātiski iekļuva sacensību finālā. Cīņā par zelta medaļu Polina pierādīja, ka ir stiprākā un labākā sportiste savā vecuma grupā. Rezultātā Polina izcīnija zelta medaļu, kā arī speciālo apbalvojumu (kausu) no turnīra organizatoriem, kas tika piešķirts Polinai, kā labākajai sportistei bērnu vecuma grupā turnīrā „Czech Open 2013”.

Šajā turnīrā mūsu valsti pārstāvēja arī 4 juniori, no kuriem 3 izcīnīja godalgotas vietas. Aleksandrs Trundajevs sparinga disciplīnā, svara kategorijā līdz 69 kg, pusfināla cīņā ar nelielu pārsvaru piekāpās sportistam no Čehijas tādā veidā izcīnot Latvijai bronzas medaļu. Mūsu juniore Arta Pundura piedalījās sparinga disciplīnā, svara kategorijā līdz 64 kg, kur ceturtdaļfinālā pārliecinoši pieveica savu pretinieci no Čehijas un iekļuva turnīra pusfinālā. Otrajā cīņā Arta tikās ar smagāku un pieredzējušāku pretinieci no Čehijas, kur diemžēl uzvarēja turnīra mājiniece. Rezultātā Arta izcīnīja trešo vietu un bronzas medaļu. Ļoti labu sniegumu demonstrēja mūsu juniors, sportists Daniils Kovals. Gan pusfināla, gan fināla cīņu Daniils uzvarēja pārliecinoši, lai gan pretinieki bija spēcīgi un pieredzējuši. Daniils demonstrēja lielisku tehniku un prasmes, un tas viņam palīdzēja tikt pie pirmās vietas un zelta medaļas.

Pieaugušo (senioru) vecuma grupā Latviju pārstāvēja melnās jostas (1 Dan) īpašniece Šarmena Lukaševiča. Mūsu sportiste spēja demonstrēt labu rezultātu sparinga disciplīnā, svara kategorijā līdz 57 kg, kur pārliecinoši pusfinālā uzvarēja kvalificētāku melnās jostas (3 Dan) īpašnieci no Čehijas. Fināla cīņā Šarmena mērojās spēkiem ar kvalificētāku (3 Dan) sportisti no Skotijas. Cīņa bija ļoti spraiga un aktīva, taču ar nelielu pārsvaru uzvaru tiesneši tomēr piešķīra Skotijas sportistei. Rezultātā Šarmena Latvijai izcīnīja otro vietu un sudraba medaļu.

Kopumā Latvijas Taekwon-do ITF izlases sportisti spēja izcīnīt 4 zelta medaļas, 1 sudraba un 3 bronzas, kā arī speciālo balvu bērnu vecuma grupā. Apkopojot oficiālos Eiropas kausa „Czech Open 2013” rezultātus Latvijas Taekwon-do ITF izlases komanda spēja ieņemt augsto 7. vietu starp 40 sporta klubiem. Latvijas sportisti spēja apsteigt tādas spēcīgas komandas kā Baltkrievija, Grenlande, Slovēnija, Slovākija, Krievija, Ungārija, Nīderlande, Skotija, kā arī daudzas komandas no Čehijas.

     [+] [-]

, 2013-04-11 16:33, pirms 11 gadiem
malachi aug jaunaa paaudze

     [+] [-]

, 2013-04-11 18:15, pirms 11 gadiem
Jaunie labi...dīvainā Grenlande.