Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Izraēlas pārstāvji Tunisijā netiek pielaisti junioru pasaules čempionātam

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Izraēlas pārstāvji Tunisijā netiek pielaisti junioru pasaules čempionātam
Izraēlas taekvondo
Foto: isr-tkd.com

Tunisijas kurortpilsētā Hamametā sācies pasaules junioru čempionāts taekvondo olimpiskajā versijā, pirms tam tur aizvadīja arī pasaules jaunatnes olimpiādes kvalifikācijas mačus, taču Izraēlas sportisti netika pielaisti.

Bija plānots, ka šajās sacensībās Izraēlu pārstāvēs četri sportisti - 2016. gada pasaules junioru bronzas medaļniece Abišaga Semberga, 2017. gada Eiropas kadetu čempions Toms Pašovskis, 2015. gada Eiropas kadetu vicečempione Dana Azrana, kā arī Nikola Adamski.

Cīnoties pret šādu perspektīvu, Tunisijas aktīvistu grupa vietējā tiesā iesniedza prasību, lūdzot izskatīt steidzamības kārtībā. Tiesas pieņēma nolēmumu - Izraēlas sportistus nedrīkst uzaicināt un uzņemt Tunisijā.

Jautājuma risināšanā tika iesaistīta pasaules taekvondo vadība un Starptautiskā olimpiskā komiteja. Panāca vienošanos, ka Izraēlas pārstāvji varēs startēt kā neitrālie sportisti. Tomēr galu galā tika atrasts aizbildinājums - dokumenti netika iesniegti laicīgi, tāpēc nevar izsniegt vīzas. Izraēlas pārstāvji norādīja, ka dokumenti bija iesniegti laicīgi, taču vilcinājās Tunisijas puse.

Tunisijā ieradās Izraēlas Taekvondo federācijas prezidents Mišels Madārs, izmantojot savu Francijas pasi. Taču tad konstatēja, ka minētā pase izdota Jeruzālemē, līdz ar to Izraēlas vadošais funkcionārs tika izraidīts no Tunisijas.

Kā jau ziņots, pērnā gada oktobrī Izraēlas džudists Tals Flikers (66 kg) triumfēja "Grand Slam" posmā, kas risinājās AAE galvaspilsētā Abū Dabī. Par godu uzvarētājam atskaņoja Starptautiskās džudo federācijas himnu un pacēla minētās organizācijas karogu. Organizatori skaidroja, ka AAE neatzīst Izraēlas valsti [skat. International recognition of Israel].

Izmantotie resursi:
worldtaekwondo.org
AP / jewishnews.timesofisrael.com
ynetnews.com

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 01:11, pirms 6 gadiem
Ir pienācis laiks visādām tunisijām, irānām un citām kamieļdrāzēju provincēm aizliegt rīkot starptautiskus pasākumus. Lai vuksējas savā starpā...