Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kruzs guvis kārtējo traumu un atstājis UFC čempiona troni

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kruzs guvis kārtējo traumu un atstājis UFC čempiona troni
Dominiks Kruzs
Foto: sherdog.com

UFC vieglākā svara čempions Dominiks Kruzs (19-1-0), kurš jau divus gadus dažādu savainojumu dēļ nav aizvadījis nevienu cīņu, arī šoreiz traumas dēļ spiests atteikties no 1. februārī paredzētās cīņas ar īslaicīgā UFC čempiona titula turētāju Renanu Barao (31-1-0) un automātiski šķīrās no savas čempiona jostas.

Divdesmit astoņus gadus vecais Dominiks Kruzs par UFC čempionu tika kronēts 2010. gada decembrī pēc uzvaras pār Skotu Jorgensenu (14-8-0). Viņš aizvadīja divas veiksmīgas čempiona titula aizstāvības cīņas, pēdējā no kurām notika 2011. gada oktobrī.

Kopš tā brīža sportists mokās ar dažāda rakstura savainojumiem un viņa atgriešanās būrī vairakkārt tika pārcelta. Likās, ka 1. februārī beidzot sagaidīsim čempiona atgriešanos cīņu laukumā, taču Dominiks atkal guvis savainojumu un atkal bija spiests atteikties no cīņas.

Līdz ar to UFC vadība lēma atņemt Kruzam čempiona jostu un īslaicīgais UFC vieglākā svara čempions Renans Baro tika paaugstināts par oficiālo čempionu.

Jāatzīmē, ka pēc īslaicīgā UFC čempiona titula izcīnīšanas Barao kamēr gaidīja, kad izveseļosies Dominiks Kruzs, aizvadīja arī divas obligātās šī titula aizstāvības, kurās bijis pārāks par Maiklu Makdonaldu (16-3-0) un Ediju Vainlendu (20-9-1).

Renans Barao savu pirmo cīņu UFC vieglākā svara čempiona statusā aizvadīs jau 1. februārī šova „UFC 169” ietvaros pret Uraiju Feiberu, kas sportistiem būs jau otrais savstarpējais mačs.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...