Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas kikbokseri no pasaules čempionāta pārved trīs bronzas medaļas

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas kikbokseri no pasaules čempionāta pārved trīs bronzas medaļas
Latvijas kikboksa izlase
Foto: Alīna Dubosa

No 17. līdz 26. novembrim Portugāles pilsētā Albufeirā notika WAKO pasaules čempionāts kikboksā pieaugušajiem, kurā Latviju pārstāvēja astoņi sportisti un trīs no tiem mājās pārveda bronzas medaļas. Sacensības kopumā pulcēja vairāk nekā 1300 sportistus no 70 valstīm.

Daniels Likovs piedalījās Kick-light un Light contact disciplīnā -74 kg (Favorīts, treneris Igors Likovs). Pirmo cīņu Kick-light disciplīnā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvar sportistu no Brazīlijas un ar tādu pašu rezultātu izcīna uzvaru Light contact disciplīnā pret Indijas sportistu. Otrajā dienā Kick-light disciplīnā pārliecinoši uzvarēja sportistu no Portugāles, bet Light contact disciplīnā pēc tiesnešu lēmuma piekāpās sportistam no Ungarijas. ¼ fināla cīņu Kick-light disciplīnā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvar sportistu no Kanādas. ½ fināla tiekoties ar Grieķijas sportistu Nikolou Michailangelos sīvā cīņā Daniels pēc punktiem piekāpās pretiniekam izcīnot 3.vietu Pasaules čempionātā Kick-light disciplīnā.

Arsēnijs Nikolajevs cīnījās pēc K-1 rules disciplīnā -60kg (Muay Thai sporta skola Rīga, treneris Timurs Gaļejevs). Pirmo cīņu ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvarēja sportistu no Polijas. ¼ finālā Arsēnijs tikās ar sportistu no Kirgizstānas, kur pārliecinoši uzvarēja, bet ½ fināla cīņā pēc punktiem piekāpās sportistam no Turcijas Serdar Sayik, izcīnot godpilno trešo vietu.

Aleksandrs Čerkesovs cīnījās Low kick disciplīnā -67 kg (Tkachenko Team, treneris Igors Tkačenko). Pirmo cīņu aizvadīja pret Jaunzēlandes sportistu, izcīnot uzvaru un iespēju cīnīties ¼ finālā, kur viņu gaidīja sportists no Francijas Mehdi Larbi. Savukārt ½ fināla cīņā Low kick disciplīnā pēc tiesnešu lēmuma Aleksandrs piekāpās pārstāvim no Ukrainas Danylo Matiash, izcīnot bronzas medaļu.

Laura Māra Jakovļeva Laura Jakovļeva piedalījās Full contact disciplīnā -60kg (Kikboksa un boksa skola Rīga, treneri Linda Ābele un Gatis Ābele). Pirmajā cīņā Full contact disciplīnā pārliecinoši izcīna uzvaru pār sportisti no Ukrainas. ¼ finālā tiekoties ar Turcijas sportisti Deniz Guler Topuz, pēc tiesnešu lēmuma piekāpās, izcīnot 5.vietu. Laura ir jaunākā izlases sportiste, vēl pirms diviem mēnešiem piedalījās Eiropas čempionātā kadetiem un junoriem, kur izcīnīja pirmo vietu.

Nikita Bricis cīnījās K-1 rules disciplīnā -63,5 kg (Olympic Boxing Team /Only fighters GYM, treneri Juris Bricis un Ruslans Pojoniševs). ⅛ ciņā tikās ar Arturas Brižinskas, Lietuvas pārstāvi, kur izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Diemžēl gūtas traumas rezultātā nevarēja turpināt savu dalību sacensībās, izcīnot 5.vietu.

Andris Makarevičs piedalījās Full contact disciplīnā -71 kg (SKITS, treneris Josifs Kovči). Pirmajā cīņā pēc punktiem piekāpās Uzbekistānas pārstāvim Makhmud Hayotov, izcīnot 17.vietu.

Zaurs Sadihovs piedalījās Kick-light disciplīnā -79 kg (Ballistic Boxing Club, treneris Aleksandrs Maslovs). Pirmo cieņu ar nelielu punktu starpību zaudēja Horvātijas pārstāvim, izcīnot 9.vietu.

Raivo Aukštikalnis Raivo Aukštikalnis piedalījās Low kick disciplīnā -75 kg (Tkachenko Team, treneris Igors Tkačenko). Pirmā cīņa bija pret sportistu no Uzbekistānas, kuram diemžēl piekāpās pēc punktiem, izcīnot 9.vietu.

Rezultātā Latvijas izlasei tika iegūtas 3 bronzas medaļas un valstu konkurencē Latvija ir 37.vietā no 70 dalībvalstīm.
Komandu pavadīja Latvijas Kikboksinga federācijas prezidente Darja Strutinska, federācijas viceprezidente un KBS skola "Rīga" trenere Linda Ābele, treneri Timurs Gaļejevs un Igors Tkačenko, kā arī federācijas galvenais tiesnesis Jurijs Bratčenko .

WAKO Pasaules čempionātā ietvaros notika jaunās WAKO “Women in Sport” komitejas sēde ar jaunu dalībnieku vēlēšanām. WAKO prezidents Rojs Beikers informēja, ka valde saskaņā ar statūtiem ir iecēlusi 3 pastāvīgos locekļus, bet pārējos 7 locekļus ievēlēja no 17 kandidātiem no nacionālajām federācijām. WAKO sieviešu sporta komitejas locekļu sarakstā ir iekļauta Latvijas Kikboksinga federācijas prezidente Darja Strutinska.

Federācijas vārdā izsakām lielu pateicību mūsu atbalstītājiem - Signet Bank Art Collection, SIA Klasiskās Homeopātijas centrs, Tatjana Pokatova, Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas Domes Sporta pārvalde", Jēkabpils novada pašvaldība, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Ventspils Sporta pārvalde.

Informāciju sagatavoja:
Alīna Dubosa, Latvijas kikboksinga federācija