Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kalniņš izcīna bronzu pasaules čempionātā karatē

Krišs Upenieks

Kalniņš izcīna bronzu pasaules čempionātā karatē
Kalvis Kalniņš

Pasaules čempionātā karatē pieaugušajiem panākumus guvis 19 gadus vecais jelgavnieks Kalvis Kalniņš. Viņš savā debijas gadā pieaugušo grupā ļoti smagā konkurencē spēja izcīnīt bronzas medaļu.

Pēc sacensībām sportista tēvs Druvis Kalniņš portālam jelgavasvestnesis.lv pastāstīja par sacensību gaitu. Pirmajā cīņā K.Kalniņš tikās ar Maķedonijas sportistu Sasu Sljukiču, kuru pieveica ar 3:0. Otrā cīņā jelgavniekam bija pret horvātu Danilu Domdjomi, kurš uzvarēja pagājušajā pasaules čempionātā un ir arī divkārtējs Eiropas čempionāts. Šo sportistu Kalvim izdevās uzvarēt papildlaikā ar 1:0. Trešā cīņa – ar turku Iljasu Demiru, kurš šobrīd ir otrais labākais Eiropā. Arī Turcijas sportistu Kalvis uzvarēja papildlaikā ar 3:0.

Pēc tam Latvijas sportists cīnījās ar Alžīrijas karatistu Abdelkrimu Bouamriju, kuru pieveica ar 1:0. Cīņā par iziešanu finālā mūsu sportists tikās ar itālieti Mišelu Džuliani, šī gada Eiropas čempionu. ''Cīņa beidzās neizšķirti 0:0. Arī papildlaiks noslēdzās ar tādu pašu rezultātu, tāpēc finālā tika tas, kuram tiesneši iedeva uzvaru pēc punktiem. Godīgi sakot, mums jau nebija nekādu izredžu, tāpēc likumsakarīgi, ka Itālijas sportists tika finālā, bet Kalvis cīnījās par bronzas medaļu,'' stāsta Kalvja tētis. Cīņā par bronzu latvietis pārspēja Ungārijas sportistu Oto Horvātu.

Tas ir sasniegums ne tikai pašam Kalvim, bet arī Latvijas izlasei kopumā, jo šī ir pirmā reize Latvijas sporta vēsturē, kad mūsu valsts sportists izcīna medaļu Eiropas vai pasaules čempionātā. Čempionātā piedalījās sportisti no 88 valstīm. Latviju pārstāvēja trīs sportisti – Kalvis Kalniņš, Ruslans Sadikovs un Andrejs Ozerovs, tiesa pēdējie divi cīņā par medaļām neiesaistījās.

Izmantotie resursi:
Ziņas | Jelgavas Vēstnesis - portāls katram...

  +1 [+] [-]

, 2010-11-01 22:55, pirms 14 gadiem
iespaidigs panakums Kalvim! ta turpinat!

     [+] [-]

, 2010-11-01 23:01, pirms 14 gadiem
valdibas premiju! saku bez jokiem!
jo taa ir pasaules 3.vieta! turklat 19 gados lielaja chempii.... visu cienju

  +1 [+] [-]

, 2010-11-01 23:52, pirms 14 gadiem
pēc gada griezīs visiem pogas ārā!! Prieks par jelgavnieku!!
Slēpts komentārs: Luca Toni

  +1 [+] [-]

, 2010-11-04 13:24, pirms 14 gadiem
roaddog rakstīja: iespaidigs panakums Kalvim! ta turpinat!
Nu ja..bet kāpēc nav video? Visādus 3. šķiras mačus no Farona var parādīt bet 3. vietu pasaulē nē, ja?