Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas sambistiem Eiropas čempionātā pilns medaļu komplekts

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas sambistiem Eiropas čempionātā pilns medaļu komplekts
Maksims Duinovs un Marija Seļezņova. Foto: Latvijas Sambo federācija

Maija izskaņā Kipras pilsētā Limasolārisinājās Eiropas čempionāts sambo jauniešiem, junioriem un pieaugušajiem, kas mūsu izlasei bija ļoti veiksmīgs - Latvijas sportisti mājās atveda zelta, sudraba un bronzas godalgas.

Latviju šajās sacensībās jauniešu konkurencē pārstāvēja Marija Seļezņova (-65 kg), kura izcīnīja zelta godalgu - pirmajā cīņā uzveica Bulgārijas sportisti, pēc tam neatstāja izredzes Moldovas sambistei, bet trešajā cīņā Marijas pārākumu atzina arī Ukrainas sportiste. Tāpat jauniešu konkurencē Latviju pārstāvēja sambists Maksims Duinovs (-88kg), kurš mājās atveda bronzas godalgu. Pirmajā mačā viņš gan zaudēja Ukrainas sportistam, bet gandarījuma cīņā bija pārāks par sambistu no Armēnijas. Vēl Latviju pārstāvēja sportists Ņikita Kuzņecovs (-71kg), kurš pirmajā cīņā piekāpās Azerbaidžānas sambistam.

Junioru konkurencē mūsu valsti pārstāvēja Andrejs Rižovs (-58kg), kurš divās cīņās attiecīgi atzina Armēnijas un Moldovas sambistu pārākumu. Otrs mūsu juniors Edgars Ralfs Jurgenbergs (- 98kg) pirmajā cīņā zaudēja sportistam no Gruzijas.

Maija izskaņā turpat risinājās Eiropas čempionāts sambo un kaujas sambo, Latvijas titulētākais sambists Viktors Reško (-98kg) kārtējo reizi pierādīja savu meistarību - pirmajā cīņā uzvarēja ungāru, turpinājumā pieveica sportistu no Francijas un armēņu sportistu, bet ceturtajā cīņā zaudēja Ukrainas sambistam un ieguva sudraba medaļu.

Kaujas sambo Latviju pārstāvēja Jānis Zalcmanis (-88kg), kurš diemžēl pirmajā cīņā piekāpās spāņu sambistam.

Izmantotie resursi:
sambo.lv