Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijai sudrabs Eiropas skolēnu čempionātā boksā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai sudrabs Eiropas skolēnu čempionātā boksā
Emīls Šalms (ar medaļu ap kaklu), komandas biedri un treneris. Foto: Latvijas Boksa federācija.

Turcijas pilsētā Erzurumā notikušajā Eiropas čempionātā skolēnu vidū Latvijas izlases smagsvars Emīls Šalms iekļuva finālā un izcīnīja sudrabu.

Ar trim uzvarām pār bokseriem Mahammadu Jafarovu no Azerbaidžānas, Gabrielu Makicu un īru Džordiju Kūku Emīls Šalms iekļuva finālā. Finālā aizraujošā cīņā viņš piekāpās vietējam bokserim no Turcijas Dogukanam Demirceilanam, izcīnot sudrabu. Emīls atnesa vienīgo medaļu visai Baltijai. Latvijas bokseri šogad izcīnījuši piecas medaļas Eiropas čempionātos. Tas liecina par lielu boksa kāpumu Latvijā.

Latvijas izlases jaunākais bokseris Alekss Blaževičs par iekļūšanu labākajā astotniekā tikās ar Cengizhanu Acimenu no Turcijas. Alekss aizvadīja lielisku cīņu, taču līdz ar tiesnešu domstarpībām ar rezultātu 2:3 uzvara tika mājiniekam. Alekss nākamgad paliek šajā vecuma grupā, un viņa izaicinājums ir medaļa Eiropā.

48 kg Artūrs Moisejevs zaudēja Ukrainas čempionam Ņikitam Andruško. Turklāt pirmajā raundā viens tiesnesis atdeva uzvaru mūsu bokserim. Salīdzinājumam mūsu bokseris ir aizvadījis 20 cīņas, bet ukrainis sešas reizes vairāk – 120.

52 kg Nords Rudens-Koblencs pēc punktiem piekāpās itālim Salvatorem Lo Pikolo, kurš uzvarēja čempionātā. Nords savainoja labo kāju, kas viņam liedza boksēties ar pilnu jaudu.

Zaudējušie bokseri turpināja strādāt treniņnometnes ietvaros, katru dienu sparringojot ar citu valstu sāncenšiem un saņemot bagātu pieredzi. Ar komandu Eiropas čempionātā strādājis arī pieredzējis IBA 3 zvaigznes treneris Genādijs Glazkovs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Boksa federācija