Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Valujevs atsāk ceļu pretī titulam

Jānis Pārums

Šovakar plkst. 21:55 Vācijas pilsētā Oldenburgā pasaules eksčempions boksā supersmagajā svarā WBA versijā Nikolajs Valujevs (Krievija) aizvadīs cīņu pret kanādieti Žanu Fransuā Beržeronu.

Valujevam šī būs pirmā cīņa kopš pavasarī piedzīvotā zaudējuma kazaham Ruslanam Čagajevam. Toreiz 34 gadus vecais "krievu milzis" piekāpās 12 raundu cīņā pēc punktiem, piedzīvojot pirmo un pagaidām vienīgo neveiksmi profesionālā boksera karjerā. Līdz tam Valujeva kontā bija 46 uzvaras pēc kārtas. Tagad bijušais čempions sācis jaunu ceļu pretī titulam.

Valujevs kļuva par čempionu 2005. gada nogalē, kad Berlīnē (Vācija) pēc punktiem pārspēja amerikāni Džonu Ruisu. Gadu vēlāk viņš divreiz aizstāvēja titulu, ar nokautu pieveicot gan Ovenu Beku, gan Monti Baretu (abi ASV), bet šī gada janvārī krievs pārspēja vēl vienu amerikāni Džamilu Makleinu (3. raundā Makleins guva ceļgala traumu un nebija spējīgs cīņu turpināt – aut.).

Preses konferencē Valujevs atzina, ka ar nepacietīgu gaida, kad atkal varēs iziet ringā, uzsverot, ka pēc zaudējuma Čagajevam viss kļuvis savādāk: "Mana dzīve ir pilnībā mainījusies. Man tagad ir jauns treneris un arī treniņu metodes ir radikāli izmainītas. Doma, ka es varētu zaudēt otro cīņu pēc kārtas, netiek nemaz pieļauta. Pēc vienīgās neveiksmes man nācās daudz ko pārvērtēt un tagad man ir tikai viens mērķis – atgūt WBA versijas čempiona titulu."

Valujeva pretinieks, kanādietis Žans Fransuā Beržerons arī ir 34 gadus vecs un profesionāļa karjerā izcīnījis 27 uzvaras, turklāt 19 no tām – ar nokautu. Tiesa, tikai vienu no cīņām kanādietis aizvadījis Eiropā, pārējās – Ziemeļamerikā. Beržerons piedalījies arī Atlantas Olimpiskajās spēlēs, taču izstājās jau pēc pirmās cīņas.

"Boksā ir iespējams viss," cīņas priekšvakarā atzina Beržerons. "Esmu gatavojies kā nekad iepriekš un esmu lieliskā sportiskajā formā. Ja būs nepieciešams, esmu gatavs enerģiski cīnīties visus 12 raundus."

Interesanti, ka Beržerons, tāpat kā Čagajevs, ir kreilis. Šovakar redzēsim kādas mācības būs ņēmis vērā "krievu milzis" pēc vienīgā zaudējuma šī gada aprīlī.

Izmantotie resursi:
www.rian.ru
Foto: AP

  +1 [+] [-]

, 2007-09-29 17:13, pirms 17 gadiem
kur varees sekot lidzi...

     [+] [-]

, 2007-09-29 17:27, pirms 17 gadiem
Pa Viasatu varēs redzēt... Diez vai skatīšos, jo boksu īsti neatzīstu, bet ceru, ka tas krievu milzis (gribētos gan saukt savādākā vārdā, bet esporta cenzūra neļauj) zaudēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-29 19:16, pirms 17 gadiem
jā,ļoti labsirdīgs,piekaujot autostāvvietas apsargu. pie tam pavecu onkuli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-29 20:03, pirms 17 gadiem
pa kuru Viasat radis? pa kuriem TV kanaliem vel vares redzet sho cinu...???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-30 11:48, pirms 17 gadiem
Njaa, daudz netruuka, lai zaudeetu arii.. Gala beigaas bija 118:111 uzvareeja Valujevs, lai gan likaas, ka vinjsh nesaprot, ko ringaa dara

     [+] [-]

, 2007-10-01 15:57, pirms 17 gadiem
http://www.burzs.com/edit/?reg=1&ref=29183 iečeko!