Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pretinieka traumas dēļ izjūk Bulmeistara cīņa pret Hannigu

Rolands Eliņš

Pretinieka traumas dēļ izjūk Bulmeistara cīņa pret Hannigu
Kristaps Bulmeistars (pa kreisi) cīņā pret Ivanu Muraškinu. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Kristaps Bulmeistars gatavojās oktobrī aizvadīt savas karjeras līdz šim augstākā līmeņa cīņu, metot izaicinājumu nesenajam WBC "International" čempionam Nikam Hannigam, taču šī cīņa nevarēs notikt, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Bulmeistara treneris Sandis Kleins.

Kristapam Bulmeistaram, kurš profesionālajā boksā lepojas ar perfektu bilanci 10-0, līdz ar to turpinās neveiksmīgā sērijā, kurā nu jau viņam izjukušas trīs cīņas pēc kārtas. Februārī un maijā viņam plānus izjauca Covid-19, vienreiz saslimstot pašam un vienreiz pēdējā brīdī saslimstot pretiniekam, bet tagad pusotru nedēļu pirms gaidītās cīņas saņemts negaidīts atteikums no Nika Hanniga, jo viņam esot muguras savainojums, kas nepieļauj cīņas aizvadīšanu.

Līdz astotajam oktobrim, kad Arēnā Rīga norisināsies "LNK Boxing" cīņu šovs, palicis maz laika, un praktiski skaidrs, ka tik īsā laikā atrast Hanniga līmeņa pretinieku būs ļoti sarežģīti. Taču šobrīd tas tiekot darīts, un tāpat pastāv iespēja aizvadīt cīņu pret zemāka ranga bokseri. Šeit jāņem vērā, ka spēka gados esošais Bulmeistars iepriekš pieminēto apstākļu dēļ cīņu nav aizvadījis jau 14 mēnešus.

Bulmeistars attiecīgi šobrīd vairs neskaitās pie aktīvajiem bokseriem un nav izlikts "BoxRec" rangos. Hannigs (10-1-1) savukārt ir 65. vietā pasaulē otrā vidējā svara kategorijā, un tika paredzēts, ka Bulmeistaram, ja izdotos pieveikt spēcīgo vācieti, izdotos ielauzties "Top50" vai vismaz nonākt tam ļoti tuvu.

Bulmeistars portālam Sportacentrs.com neslēpa savu sarūgtinājumu par notikušo un norādīja, ka viņam trūkst vārdu, lai raksturotu šādu kārtējo nepaveikšanos cīņas sarīkošanas sakarā.

"LNK Fight Night 21" paredzēta arī kikboksa cīņa par pasaules čempiona titulu WKN versijā, kurā Zaurs Džavadovs sacentīsies pret spāni Fernando Martinu Sančesu, kā arī Milana Volkova revanša cīņa pret Kristapu Zīli. "LNK Boxing" iepriekšējā paziņojumā bija norādīts, ka tieši Bulmeistara cīņa būs vakara galvenais notikums.

Tāpat cīņu šovā paredzēta trīs Ukrainas cīkstoņu dalība – cīņu sarakstā atrodami Latvijā jau labi iepazītie Dmitro Bezuss un Bohdans Miroņecs, kā arī Bohdans Sobols, kurš Latvijā ieradies nesen. Sobols ir Ukrainas čempions vidējā svarā, un 22 gadu vecumā var lepoties ar bilanci 12-0. Tiesa, viņa dalība cīņu šovā vēl ir uz jautājuma zīmes, jo līdz galam neesot nokārtotas formalitātes ar boksera licences iegūšanu.