Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas bokseriem divas uzvaras starptautiskajās sacensībās Vācijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas bokseriem divas uzvaras starptautiskajās sacensībās Vācijā
Latvijas pārstāvji ar treneri Žiļinski un tiesnesi SergejsuPetruņinu. Foto no I.Žiļinska privātā arhīva.

Pagājušajā nedēļas nogalē Vācijā norisinājās starptautiskais boksa turnīrs "Internationalen Box Turnier 2022", kur diviem Iļjas Žiļinska audzēkņiem izdevās izcīnīt uzvaras.

Turnīrā Vācijā piedalījās aptuveni 80 bokseri no 6 valstīm – Latvijas, Austrijas, Francijas, Itālijas, Ukrainas un Vācijas. No Latvijas komandas turnīrā piedalījās: Matvejs Prokudins (57 kg), Ņikita Gorbunovs (67 kg) un Aleksandrs Dmitrijevs (71kg), kuri visi ir trenera Iļjas Žiļinska audzēkņi. Turnīrā ar komandu piedalījās trīs zvaigžņu tiesnesis Sergejs Petruņins.

Ņikita Gorbunovs pirmajā kārtā cīnījās ar bokseri no Francijas Luku Khojanu, kuram amatieru boksā pirms cīņas ar Ņ.Gorbunovu bija rekords – 18 cīņas un visas no tām uzvaras. Cīņas gaitā Ņikitam Gorbunovam jau otrajā raundā izdevās noķert pretinieku un izpildīt nokdaunu, taču cīņa turpinājās līdz trešajam raundam. Beigās mūsu sportists izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:0.

Fināla cīņā Ņikita tikās ar Vācijas bokseri Eduardo Bojaku, kurš ir 8 gadus vecāks par Ņikitu. Pirmajos divos raundos Ņikita dominēja ar savu presingu, bet trešajā raundā Latvijas bokseris izpildīja divus nokdaunus vācietim, pēc kā tiesnesis apstādināja cīņu. Rezultātā uzvara ar tehnisko nokautu un pirmā vieta. Kad visas fināla cīņas bija beigušās, organizatori atzina Ņikitu par vistehniskāko bokseri turnīrā un apsveica ar lielu kausu. Šis turnīrs Gorbunovam bija kā sagatavošanās posms profesionālajai debijai, kura notiks 12. februārī LNK boksa šovā Rīgā.

Matvejs Prokudins turnīrā aizvadīja divas cīņas, kurās abās uzvarēja. Fināla cīņā viņam pretī stājās vietējais bokseris Rahmati Mansurs. Cīņu Matvejs pārliecinoši uzvarēta pēc punktiem, ko arī konstatēja tiesneši. Prokudinam uzvara pēc punktiem 5:0 un čempiona kauss. Aleksandrs Dmitrijevs pirmajā kārtā ar rezultātu 3:2 pēc punktiem zaudēja vietējam bokserim Vitālijam Valteram.

Informāciju sagatavoja
Iļja ŽIļinskis

     [+] [-]

, 2022-01-25 16:57, pirms 2 gadiem
Īsteni letiņi situšies vāczemē 🤣