Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kasamajors iegūt WBO jostu

Kasamajors iegūt WBO jostu
Žoels Kasamajors (pa labi)
Foto: AFP

Pasaules čempions boksā vieglajā svarā WBC versijā Žoels Kasamajors ieguvi arī WBO čempiona jostu, desmitajā raundā ar tehnisko nokautu pārspējot Mihaelu Katsidi, kuram tas bija pirmais zaudējums profesionāla boksera karjerā.

Cīņa gan izvērtās ļoti spraiga un abi bokseri pabija nokdaunā. Katsidis – 1. un 10 raundā, savukārt Kasamajors – 6. raundā. Turklāt čempionam tika atņems punkts par sitienu zem jostasvietas. Tomēr desmitajā raundā tiesnesis apturēja cīņu, pasludinot, ka par uzvarētāju ar tehnisko nokautu kļuvis Žoels Kasamajors.

Viņam tā bija 36 uzvara karjerā (22 – ar nokautu). Kasamajora rēķinā arī trīs zaudējumi un viens neizšķirts. Panākums pār Katsidi ļāva esošajam čempionam tikt arī pie WBO čempiona jostas. Pirms tam viņam jau bija WBC versijas tituls. Katsidis piedzīvoja pirmo zaudējumu boksera karjerā. Līdz tam viņš bija izcīnījis 23 uzvaras (20KO).

Izmantotie resursi:
boxrec.com


Entonijs Džošua. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Džošua un Dubuā septembrī par IBF titulu cīnīsies Vemblija stadionā

Par IBF smagsvaru čempionu jostas īpašnieku kļuvušajam Danielam Dubuā titula aizstāvēšana gaidāma 21. septembrī, kad pretī stāsies Entonijs Džošua. Viņu duelis norisināsies Vemblija stadionā Londonā.
Oleksandrs Usiks. Foto: Reuters/Scanpix

Usiks atsakās no IBF čempiona titula un "uzdāvina" to Džošua-Dubuā

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks sociālajos tīklos paziņojis, ka atsakās no IBF pasaules čempiona titula. Viņam gan, visticamāk, tāpat šis tituls būtu ticis atņemts, jo obligātās aizstāvēšanas cīņas vietā viņš noskaņojas revanša cīņai pret Taisonu Fjūriju, kas plānota gada beigās.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix

ASV bokseris Garsija diskvalificēts uz gadu, uzvara pār Heiniju atcelta

ASV boksa zvaigzne Raiens Garsija par aizliegto vielu lietošanu diskvalificēts uz vienu gadu, kā arī viņam atņemta iepriekšējā cīņā pret Devinu Heiniju izcīnīta uzvara, vēsta ESPN. Šīs cīņas oficiālais rezultāts tagad ir "bez uzvarētāja".