Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Talantīgā boksere Marčenko - tango ringā, nokauti un skanīgā iesauka

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Talantīgā boksere Marčenko - tango ringā, nokauti un skanīgā iesauka
Jekaterina Marčenko ar treneriem Vjačeslavu Kidanovu (pa kreisi) un Robertu Fišeru (pa labi). Foto: Boris Simson/LNK Boxing

Aizvadītajās brīvdienās "Arēna Rīga" uzņēma boksa šovu "Tonybet Fight Night", kura galvenajā cīņā IBA interkontinentālo čempiona titulu izcīnīja latviešu bokseris Artjoms Ramlavs. Viens no trim vakara nokautiem un atmiņā paliekošākajiem iznācieniem ringā gan tika pieredzēts jau vakara ievadā - arēnas publiku kārtīgāk iekustināja 21 gadu vecā Jekaterina Marčenko (6-0, 2 KO).

Talantīgā latviešu boksere vakara ceturtajā cīņā ar nokautu ceturtajā raundā pieveica polieti Angelinu Olešu (2-1), izcīnot savu sesto uzvaru sešās cīņās. Marčenko viešņai no Polijas sarūpēja ne pašu siltāko sagaidīšanu - Latvijas pārstāve jau no pirmajām cīņas sekundēm diktēja noteikumus ringā, bet asiņu tērcīte no pretinieces sejas vēlāk rezultējās arī nokautā ceturtajā raundā, tiesnesim cīņu apturot.

"Galvenais bija izpildīt to, ko prasīja treneris un visa mana komanda – ceru, ka viss sanāca. Bija dažas nianses, pie kurām vēl ir jāstrādā, bet galvenās lietas, uz kurām likām uzsvaru gatavošanās laikā, sanāca. Tā kā ar cīņu esmu apmierināta," pēc uzvaras sarunā ar Sportacentrs.com izteicās Marčenko.

21 gadu vecā boksere visas cīņas garumā turēja ļoti augstu tempu un uzbruka ar lielu intensitāti. Kā atklāja pati boksere, ātrs nokauts neesot bijis galvenais uzstādījums - viņa gatavojusies šādā tempā strādāt arī visus sešus raundus, ja tādi būtu nepieciešami: "Vienmēr gan treniņos, gan cīņās mēģinu turēt augstu tempu, jo man tā ir pierasts strādāt. Arī pretiniecei tas ir grūtāk, jo viņa tādu tempu negaida. Domā, ka viss sāksies pamazām un mierīgi, bet te uzreiz – augsts temps, un viss mainās. Tas uzreiz izjauc pretinieces plānus."

Talantīgā "LNK Boxing" sportiste par šovu parūpējās ne tikai cīņas laikā, bet arī ceļā uz ringu - sarkanā tērpusies boksere ar baltām lentītēm matos "Arēna Rīga" iesoļoja tango mūzikas pavadījumā. "Man ir tā, ka ikdienā klausos klasisko mūziku, man baigi, baigi patīk! Domāju – kāpēc gan tas nevarētu būt kaut kas mans? Tā iznāciena mūzika, lentītes matos – lai tā paliek kā mana fiška," savu tēlu raksturoja Marčenko.

Skatītājiem vēl tikai pamazām aizpildot sēdvietas, Marčenko uznāciens un sniegums ringā izsauca arī pirmās skaļākās ovācijas un aplausus. "Tas tiešām palīdz, jo, kad iznāc ringā, tu jūti, ka visi tevi atbalsta un gaida tevi. Pat nezinu, kā tev to paskaidrot – visas šīs sajūtas, kas tobrīd ir iekšā, man ir ļoti svarīgas. Pārsvarā, protams, redzu tikai ringu, pretinieci un savu treneri, bet tomēr kaut kādos momentos nesanāk tā - čiks - un no visa apkārtējā atslēgties. Tad dzirdi visas skaņas, atbalstu, un tas ļoti palīdz, kad jau liekas, ka vairs nevari."

Jau karjeras sākumā Marčenko tikusi arī pie ļoti skanīgas iesaukas - "Baby Faced Assassin" jeb "Slepkava ar bērna seju". Pēc redzētā cīņas laikā, un sarunas, kurā nupat pretinieci četros raundos nokautējusī Marčenko runā brīvi un nepiespiesti smaida, atliek secināt, ka ar iesauku ir trāpīts desmitniekā.

Boksere padalījās ar tās tapšanas stāstu: "Pat tagad visi domā, ka man ir 15-16 gadi. Bet, kā visi var redzēt manas cīņas, tās ir tādas... interesantas, ir gan asinis, gan viss pārējais. Tāpēc mans menedžeris Vadims Milovs izdomāja – “Baby Faced Assassin”, kāpēc ne? Visiem patīk, visi to atceras – man arī patīk!" Šāda pati iesauka savulaik bijusi arī trīs svara kategoriju čempionam un boksa Slavas zāles iemītniekam Marko Antonio Bareram, visu laiku jaunākajam UFC smagsvaru čempionam Džošam Bārnetam, kā arī leģendārajam "Manchester United" futbolistam Ūlem Gunaram Sulšēram.

Marčenko šo cīņu aizvadīja svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, taču nākotnē neizslēdz iespēju arī pāriet uz zemāku kategoriju: "Redzēsim – viss atkarīgs no tā, vai būs pretinieces, vai palikšu šajā svarā, vai iešu zemāk. Gribu turēt tendenci, lai būtu arvien vairāk nokautu – man patīk, ka tas skaits pa vienam pieaug.”

  +1 [+] [-]

, 2023-02-21 16:11, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Lūdzu nerakstiet par sieviešu boksu, svarcelšanu vai vel kādu sportu kas ir paredzēts vīriešiem, tā jau mūsdienas ir maz normālu sieviešu, tagad kautkādi kiborgi, lesbas un vel nezinkas
Tu pats esi kā vecene

  +1 [+] [-]

, 2023-02-21 16:19, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Lūdzu nerakstiet par sieviešu boksu, svarcelšanu vai vel kādu sportu kas ir paredzēts vīriešiem, tā jau mūsdienas ir maz normālu sieviešu, tagad kautkādi kiborgi, lesbas un vel nezinkas
Deģenerāts riktīgais! Tu laikam esi viens no tiem diviem āžiem (kazām)...

     [+] [-]

, 2023-02-21 21:32, pirms gada
Asiņu tērcīte nokautēja pretinieci...tiesnesim cīņu apturot.

Nu vnk talants uz talanta, viens no otra rakstus kopē šitie žurnālisti

     [+] [-]

, 2023-02-21 23:24, pirms gada
Jebkurš sporta veids ir savā veidā vīrišķīgs- kur runa iet par pusprofesionālu/profesionālu līmeni- Man šķiet ka daiļslidošana, un vingrošana, kur dāmas ir 40-45kg smagas ar visām aizkulisēm ir kkas pretīgs, un tiešām degradējošs pasākums... Lai "two goats one Champion" sagatavojas uz kādu sporta veidu, kaut pusamatiera līmeni... Tad redzēs ka ik sestdienas aldarītis tiks nolikts malā...