Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džo Smits pārliecinoši aizstāv WBO titulu pussmagajā svarā

Agris Suveizda

Džo Smits pārliecinoši aizstāv WBO titulu pussmagajā svarā
Džo Smits. Foto: Boxing News

Amerikāņu bokseris Džo Smits (28-3, 22 KO) šonakt devītajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Stīvu Gefrardu (18-3, 12 KO) un nosargāja pavasarī iegūto WBO pasaules čempiona titulu pussmagajā svarā (līdz 79,37 kg).

Smitam paliekot jau bez otrā pretinieka, Gefrards negaidītajam piedāvājumam aizvadīt titulcīņu piekrita nieka astoņas dienas pirms tās aizvadīšanas. Lai arī 31 gadu vecais Gefrards bija izcīnījis 18 uzvaras pēc kārtas, izteikts favorīts bija Smits, kurš dominēja jau kopš cīņas sākuma un devītajā raundā arī panāca savu.

Pēc Smita masīva uzbrukuma stūrī iespiestais Gefrards pakrita uz ceļgala, un viņa komanda iejaucās un apturēja cīņu. Smits svinēja ceturto panākumu pēc kārtas un pēc uzvaras pauda, ka grib cīnīties pret IBF un WBC čempionu Arturu Beterbijevu vai arī WBA, WBC, WBO, IBF un The Ring otrā vidējā svara (līdz 76,20 kg) čempionu Kanelo Alvaresu, kurš gan tēmē uz vēl smagāku divīziju – pirmo smago svaru (līdz 90,71 kg).

Smits 2019. gada martā ar vienbalsīgu lēmumu zaudēja krievam Dmitrijam Bivolam un netika pie WBA titula, bet 2021. gada aprīlī ar vairākuma lēmumu pārspēja citu krievu bokseri Maksimu Vlasovu un ieguva vakanto WBO titulu. Sākotnēji bija paredzēts, ka tituls būs jāaizstāv 30. oktobrī pret Umasu Salamovu, taču vispirms Smits ar Covid-19 nokļuva slimnīcā, bet pēc tam Salamovs netika pie vīzas. Savukārt otrais pretinieks Kallums Džonsons nedaudz vairāk kā nedēļu pirms šonakt paredzētās cīņas izstājās Covid-19 dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.ringtv.com/633346-joe-s...