Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Absolūtais čempions Inoue pārceļas divīziju augstāk un vēlas dominēt arī tajā

Agris Suveizda

Absolūtais čempions Inoue pārceļas divīziju augstāk un vēlas dominēt arī tajā
Naoja Inoue. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Japāņu bokseris Naoja Inoue, kurš ir absolūtais pasaules čempions svara kategorijā līdz 53,5 kilogramiem, piektdien paziņoja par pārcelšanos uz nākamo svara kategoriju, par mērķi izvirzot absolūtā pasaules čempiona lauru sasniegšanu arī tajā.

Inoue, saukts par Briesmoni, decembrī kļuva par pirmo absolūto pasaules čempionu svarā līdz 53,5 kilogramiem kopš Panamas boksera Enrikes Pindera 1972.gadā. Viņš pārspēja Lielbritānijas pārstāvi Polu Batleru un viņa rīcībā jau esošajām Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) jostām pievienoja arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona titulu.

Inoue paziņoja, ka jau ir nolēmis atteikties no šiem tituliem, lai mērķētu uz līdzīgu sasniegumu nākamajā svara kategorijā. Šobrīd notiek sarunas par viņa nākamo cīņu. 29 gadus vecais Inoue, kurš uzvarējis visās 24 cīņās ar 21 nokautu, sacīja, ka viņš pāriet uz nākamo svara kategoriju, jo pašreizējā "nav vairs ko darīt un nav neviena, ar kuru es vēlos cīnīties".

"Tas būs izaicinājums cīņās ar pretiniekiem, kuri ir lielāki par mani, taču šī būs īstā cīņa," sacīja Inoue, kuram iepriekš piederējis pasaules čempiona tituls arī svara kategorijās līdz 49 un 52,2 kilogramiem. Inoue decembrī kļuva tikai par devīto absolūto pasaules čempionu kopš četru jostu ēras sākuma 2004.gadā. Lai to paveiktu svara kategorijā līdz 53,5 kilogramiem, japānim bija vajadzīgi četri gadi un astoņi mēneši. "Domāju, ka apmēram tikpat laika tas prasīs arī nākamajā svara kategorijā," sacīja Inoue, kurš ir paziņojis, ka grasās atvadīties no sporta 35 gadu vecumā.

"Domāju, ka būs godīgi teikt, ka svara kategorija līdz 55,3 kilogramiem man būs pēdējā nodaļa boksā," saka čempions. Svara kategorijā līdz 55,3 kilogramiem čempiona jostas WBA un IBF versijās pieder Uzbekistānas pārstāvim Murodžonam Ahmadalijevam, bet WBC un WBO versijās - amerikānim Stīvenam Fultonam.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-01-13 15:50, pirms gada
Nereāls sportists. Man kā vidējas miesaasbūves cilvēkam gan ir grūti iztēloties, ka var arī svērt 50 kilogramus.