Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dubuā kļūst par WBA "parasto" čempionu smagsvaros

Rolands Eliņš

Dubuā kļūst par WBA "parasto" čempionu smagsvaros
Daniels Dubuā. Foto: Mirror Fighting

Aizvadītajā naktī Maiami, Floridā, Daniels Dubuā ceturtajā raundā nokautēja Trevoru Braienu un atņēma viņam Pasaules boksa asociācijas (WBA) "parastā" čempiona titulu smagsvaros.

WBA sistēmā īpašais jeb "super" čempiona tituls pieder Oleksandram Usikam, taču tiek izcīnīts arī "parastā" pasaules čempiona tituls, kas ir šīs organizācijas sekundārais tituls. Iepriekš tas ilgāku laiku piederēja Maira Brieža sakautajam Manuelam Čarram, pēc tas nonāca Dona Kinga boksera Trevora Braiena rīcībā, un tagad viņam bija pieteicies nopietns pretinieks - brits Daniels Dubuā.

Dubuā (18-1) izcīnīja pārliecinošu uzvaru un tādējādi kļuva par jauno WBA "parasto" čempionu. Tas viņam ļauj izteikt savas ambīcijas arī uz WBA īstā pasaules čempiona titulu un kaut kad nākotnē sarīkot cīņu par to. Taču tas izskatās ļoti mazticami tuvākajā laikā, jo Usikam tagad augustā paredzēta titula aizstāvēšana pret Entoniju Džošua, bet pēc tam šīs cīņas uzvarētāju jau rindā gaida WBO obligātais titula pretendents Džo Džoiss, turklāt gaisā arī virmo baumas, ka Usika/Džošua cīņas uzvarētājs varētu aizvadīt visu titulu apvienošanas cīņu ar Taisonu Fjūriju, kurš pats gan turpina uzstāt, ka karjeru ir beidzis.

Dubuā sarūpēja Braienam (22-1) karjeras pirmo zaudējumu, turklāt paveica to ļoti pārliecinoši. Dubuā pārākums bija acīmredzams, un viņš pretinieku ringā satricināja jau pirmajā minūtē. Braiens no vairākām smagām situācijām tomēr tika ārā, bet savas atbildes piedāvāt nevarēja, un ceturtajā raundā tiesnesis cīņu apturēja.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-12 17:05, pirms 2 gadiem
Supečempions...
Parastais čempions...
Švakais čempions...
Štruntigais cempions...

     [+] [-]

, 2022-06-16 09:42, pirms 2 gadiem
Dubuā A kāpēc nav Dibuā..? Tiešām te vieni lohi strādā?

Daniels Djuba laikam uzrakstīt nu nekādīgi.