Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usiks piekrīt mazākai ienākumu daļai, lai cīnītos pret Fjūriju

Rolands Eliņš

Usiks piekrīt mazākai ienākumu daļai, lai cīnītos pret Fjūriju
Oleksandrs Usiks 2022. gada 20. augustā Džidā. Foto: Reuters/Scanpix

Lai gan vēl vakar boksa smagsvaru titulu apvienošanas cīņa starp Oleksandru Usiku un Taisonu Fjūriju bija uz izjukšanas robežas Fjūrija vēlreiz pieaugušo finansiālo prasību dēļ, abas puses šonakt informēja WBA, ka panākušas vienošanos. Usiks esot piekritis negodīgajai ienākumu sadalei 30:70.

Oleksandrs Usiks un Taisons Fjūrijs par savstarpējo cīņu interesi izrāda jau ilgāku laiku, un abi pauduši savu entuziasmu par to. Tiesa, kad pienāca laiks vienoties, Fjūrijam uzradās arvien jaunas prasības, sākumā ienākumu sadales principu no 50:50 paceļot uz 60:40, bet vakardien publiski pieprasot vēl vairāk 70:30. Šī rīcība netraucēja Fjūrijam apgalvot, ka Usiks kavējas cīņas apstiprināšanai.

Usika promouters vakardien bija norādījis, ka cīņas norisi plānotajā 29. aprīlī uzskata par maz ticamu Fjūrija neapmierināmo prasību un īsā atlikušā laika perioda dēļ. Taču piektdienas vakarā Usiks ņēma to lietu savās rokās un izplatīja paziņojumu sociālajos tīklos, ar ko vērsās pie Fjūrija.

"Sveiks, alkatīgais vēderiņ," teica Usiks. "Es pieņemu tavu piedāvājumu par honorāru sadali 70:30, lai cīnītos 29. aprīlī Londonā. Taču tev jāapsola, ka ziedosi vienu miljonu mārciņu Ukrainas cilvēkiem uzreiz pēc cīņas."

Vēlāk naktī Pasaules boksa asociācija (WBA), kas jau bija gatava Usikam nozīmēt pretiniekos obligāto titula pretendentu Danielu Dubuā, pavēstīja, ka no abām iesaistītajām pusēm saņēmusi informāciju par panākto vienošanos. Vēl gan esot jānokārto formalitātes, taču Usiks un Fjūrijs esot piekrituši 70:30 ienākumu sadalījumam par labu Fjūrijam.

Fjūrijs ir WBC pasaules čempions, kamēr Usikam pieder pasaules čempiona tituli IBF, WBO un WBA versijās. Abi savā profesionālajā karjerā vēl nav cietuši nevienu zaudējumu. Ja cīņa patiešām notiks, tajā tiks noskaidrots pirmais neapstrīdētais smagsvaru čempions četru jostu ērā un pirmais kopš Lenoksa Lūisa.

Paredzams, ka arī 30% no ienākumiem būs vairāku miljonu dolāru apjomā, taču sadalījums 30:70 Usikam uzskatāms par patiešām negodīgu. Fjūrijs ir vērtējams kā lielāks brends un savā dzimtajā Lielbritānijā noteikti parūpēsies par daudz pārdotajām biļetēm un tiešraidēm, taču Usiku jau sen vairs nevar saukt par otrā līmeņa spēlētāju boksa elitē. Taču Usiks arī jau pierādījis, ka savā ceļā vispirms uz krūzeru čempiona tituliem un pēc tam uz triumfu smagsvaros viņš neizvairās no smagām un riskantām cīņām.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-11 12:29, pirms gada
Usyks savā stilā ar lielisku humoru…
Piesaistīs sev vēl vairāk neitrālos līdzjūtējus ar šo gājienu …

  +3 [+] [-]

, 2023-03-11 15:59, pirms gada
Par šādu utošanos Taisons ir pelnijis zaudējumu.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-11 16:25, pirms gada
Šis Fjūrija gājiens atņēma manas pēdējās cieņas izpausmes pret viņu. Ceru, ka viņš zaudēs un revanša cīņai noteikumus diktēs Usiks.

     [+] [-]

, 2023-03-11 23:12, pirms gada
Būs episka cīņa, bet Fury good luck - manuprāt visu izšķirs intensitāte - uz Wyldera fona nav grūti izskatīties atri un mobili - redzēsim cik patiesībā Fury ir ātrs uz Usyka fona! Jāsaka klasiskais - ja Fury noķers Usyku sākuma raundos ar pāris spēcigiem āmuriem tad viņam ir izredzes - ja nē - Usykaa split decision

  -1 [+] [-]

, 2023-03-12 09:57, pirms gada
Par nakautu !!! Gypsy labakais

     [+] [-]

, 2023-03-21 19:43, pirms gada
Urkraiņu alkatībai nav robežu.