Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Mediji: Usika un Džošua revanša cīņa tiek plānota 23. jūlijā

Rolands Eliņš

Mediji: Usika un Džošua revanša cīņa tiek plānota 23. jūlijā
Oleksandrs Usiks. Foto: AFP/Scanpix

Smagsvaru Oleksandra Usika un Entonija Džošua revanša cīņa bija plānota jūnijā, taču tagad plāni pārbīdījušies par mēnesi uz priekšu, un pašreizējais plānotais datums ir 23. jūlijs, vēsta ESPN un neatkarīgais boksa žurnālists Dens Rafaels.

Entonijs Džošua bija vēlējies savu pavasara cīņu aizvadīt maijā un bija gatavs arī pieņemt citu pretinieku, ja Oleksandrs Usiks Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ nevarētu piedalīties cīņā. Taču Usiks tika pie iespējas izkļūt no Ukrainas un to arī izmantoja, sākot gatavoties lielajai cīņai. Tika norādīts, ka abas puses tēmē uz cīņu jūnijā, bet tagad šie plāni mainījušies.

ESPN vēsta, ka jaunais datums jau izvēlēts un ka tas būs 23. jūlijs, turklāt visticamākā cīņas norise vieta ir Saūda Arābija. Džošua promouters Edijs Hērns intervijā BBC gan norādīja, ka joprojām tiek izskatīta iespēja cīņu rīkot Anglijā, bet par iespējamo laiku viņš norādīja jūniju un jūliju.

Usiks šobrīd ir ir IBF, WBA un WBO pasaules čempions. Šos titulus viņš iepriekšējā gadā atņēma Džošua, pārliecinoši viņu pieveicot pēc punktiem, taču Džošua vienreiz jau ir veiksmīgi revanšējies, 2019. gadā atgūstot savus titulus pret Endiju Ruisu.

Usiks intervijā kanālam "Blockasset" šonedēļ izteicās, ka grūti novērst savas domas no Ukrainā notiekošā kara, taču viņš apzinās, ka nāksies pilnībā koncentrēties savai cīņai.

"Par laimi, es pats daudz no kara neredzēju," sacīja Usiks. "Taču arī tas, ko es redzēju, un tas, ko man pastāstīja ģimene un draugi, bija briesmīgi. Daži mani draugi ir pazuduši, un mums nav nekādu ziņu par viņiem. Daudzi mani tuvinieki palika bez mājām, zaudēja draugus un savus mīļos cilvēkus. Tās ir drausmas. Katru dienu lūdzos, lai šīs briesmas pēc iespējas ātrāk beigtos. Salīdzinājumā ar karu, bokss ir bērnu spēlītes."

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...
https://www.bbc.com/sport/boxing/61...