Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Miris Čaks Bodaks

Jānis Pārums

Miris  Čaks Bodaks
Čaks Bodaks

Pirms vairākām dienām kādā no Kalifornijas štata slimnīcām 92 gadu vecumā miris slavenais sekundants/katmens* (mazāk pazīstams kā treneris) amerikānis Čaks Bodaks, vēsta boksa plašsaziņas līdzekļi.

2007. gadā Bodaks pārcieta insultu un tieši tā radītās komplikācijas kļuva par boksa slavas zālē iekļautā speciālista nāves iemeslu. Bodaks devās aizsaulē 5. februārī.

Bokss Bodaku ieinteresēja jau jaunībā, kad amerikānis pievērsās šim sporta veidam. Kā amatieris Bodaks aizvadīja aptuveni 140 cīņas, taču pēc amatieru karjeras beigšanas nepārgāja uz profesionāļiem, bet kļuva par treneri.

Pagājušā gadsimta 50.-tajos gados viņš sāka strādāt kā katmens pazīstamiem bokseriem. 50 gadu laikā viņš ir strādājis ar vairāk nekā 60 boksa čempioniem, ieskaitot tādas leģendas kā Muhameds Ali, Rokijs Marčiano, Rojs Džons juniors, Oskars De La Hoija u.c. Bodaks darbojās ne tikai ar čempioniem, bet arī bokseriem iesācējiem, turklāt par velti – viņš vienmēr uzsvēra, ka neņem un neņems naudu no bokseriem, kas par vienu cīņu saņem niecīgu atalgojumu.

Bodaks bija pieticīgs cilvēks un nepiekrita tiem, kas viņu uzskatīja par mūsdienu labāko katmenu. "Es biju krietni labāks skolotājs nekā katmens. Jebkurā gadījumā mans princips ir dot nevis ņemt un pie šāda principa vajadzētu pieturēties ikvienam," Bodaks sacīja kādā no savām pēdējām intervijām.

* - sekundants, kas atbildīgs par sportistu savainojumu novēršanu raundu starplaikos (piemēram, gadījumā, ja pārsista uzacs - aut.) boksā, kikboksā u.c. sporta veidos.