Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Meivezers aizvadīs paraugcīņu Dubaijā uz debesskrāpja jumta

Rolands Eliņš

Meivezers aizvadīs paraugcīņu Dubaijā uz debesskrāpja jumta
Floids Meivezers un Dons Mūrs. Foto: AFP/Scanpix

ASV boksa superzvaigzne Floids Meivezers savu profesionālo karjeru jau ir noslēdzis pirms vairākiem gadiem, taču no ringa prom nav aizgājis un aizvadījis paraugcīņas. Tagad izziņots, ka viņš 14. maijā Dubaijā piedalīsies paraugcīņā pret Donu Mūru, nepieveikto 42 gadus veco bokseri.

45 gadus vecais Floids Meivezers savu profesionālo karjeru pabeidza ar izcilo bilanci 50-0, taču pēc tam aizvadījis vairākas paraugcīņas, kas vairs netiek ņemtas vērā viņa oficialajā statistikā. Iepriekšējā reize, kad Meivezers kāpa ringa skatītāju priekšā, bija pagājušā gada jūnijā, kad viņš sacentās ar "YouTube" slavenību Loganu Polu.

Tagad Meivezers izziņojis paraugcīņu pret Donu Muru (18-0-1), kurš savā karjerā zaudējumu nav cietis, taču augstākā līmeņa cīņās arī nav piedalījies. Viņš oficiālu cīņu nav aizvadījis kopš 2016. gada, bet pazīstams kā Meivezera ilggadējs sparinga partneris.

Meivezera cīņa notiks Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, sākot boksa cīņu sēriju "The Global Titans Fight Series". Cīņas datums būs 14. maijs, un tā būs īpaša vairāku iemeslu dēļ. Rings tiks iekārtots uz 320 metrus augstās "Burj Al Arab" viesnīcas celtnes jumta helikoptera nosēšanās laukumā.

Tāpat paziņots, ka biļetes uz šo pasākumu varēs iegādāties tikai kā NFT (neaizstājamos blokķēzu žetonus).

Meivezera cīņas vakarā piedalīsies arī slavenais MMA cīkstonis Andersons Silva, kurš paraugcīņā sacentīsies pret citu brazīlieti Brunu Mačadu, kā arī uzaicināts viens no pasaules vadošajiem krūzeru svara kategorijas bokseriem - Zviedriju pārstāvošais Badū Džeks (25-3-3), kurš cīnīsies pret ēģiptieti Hani Atijo (16-4).

"Es vienmēr cenšos izmēģināt ko jaunu," preses konferencē teica Meivezers. "Ja kāds man piedāvā kaut ko interesantu, es ideju uzklausīšu. Aizvadīt cīņu helikoptera nosēšanās laukumā Dubaijā man likās lieta, ko atcerēšos vienmēr. Cilvēkiem būs iespēja iegādāties tiešraides un skatīties, kā mēs cīnāmies augstu virs zemes, gandrīz vai debesīs."

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/floyd-mayw...
https://www.boxingscene.com/floyd-m...