Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kļičko pret Tompsonu – 12. jūlijā

Jānis Pārums

Kļičko pret Tompsonu –  12. jūlijā
Vladimirs Kļičko
Foto: AFP

Pasaules čempions boksā smagajā svarā IBO, IBF un WBO versijās, savus titulus pret amerikāni Toniju Tompsonu aizstāvēs 12. jūlijā. Cīņa notiks Hamburgā (Vācija).

Par to abu pušu pārstāvji paziņoja otrdien. Tiesa, vēl Kļičko (50-3, 44KO) ir jāsaņem IBF atļauja šīs cīņas aizvadīšanai, jo Vladimirs ir arī IBF čempions un viņam līdz 2009. gada sākumam jāaizstāv šīs versijas čempiona tituls pret krievu Aleksandru Povetkinu (15-0, 11KO). Nekas gan neliecina, ka IBF varētu nepieļaut Kļičko – Tompsona (31-1, 19KO) cīņu, jo šīs cīņas uzvarētājam jebkurā gadījumā būs jātiekas ar Povetkinu.

Krievu boksera pārstāvji iepriekš pauda neapmierinātību, ka Kļičko vispirms boksēsies ar Tompsonu, kurš ir WBO obligātais titula pretendents. Povetkina pārstāvis Vilfrīds Zauerlands pat piedāvāja Kļičko piecus miljonus eiro, lai Vladimirs vispirms cīnītos ar krievu, taču ukrainis no piedāvājuma atteicās. Kļičko izvēli par labu cīņai ar Tompsonu skaidro vienkārši: "Tonijs iespēju cīnīties ir gaidījis ilgāk nekā Aleksandrs Povetkins."

Turklāt Kļičko menedžeris Bernds Bente pavisam nesen atzina: "Jā, bija piedāvājums no krievu boksera pārstāvju puses, taču nedomāju, ka Zauerlands reāli novērtējis esošo situāciju – šobrīd pasaules čempions ir Vladimirs Kļičko un viņam ir visas tiesības diktēt noteikumus. "

Kļičko – Tompsona cīņa notiks Hamburgas "Color Line" arēnā. Pastāvēja iespēja, ka cīņa notiks Monako, tomēr sarunas par cīņas aizvadīšanu tur nebija veiksmīgas un beigās priekšroka tika dota Vācijai.

Izmantotie resursi:
sportcom.ru
kommersant.ru
boxrec.com

     [+] [-]

, 2008-04-09 00:04, pirms 16 gadiem
Neticu, ka Kļičko lēmumu var mainīt tikai ar 5 miljoniem eiro.
Piedāvā 50. Tad redzēsim, kādu atrunu atradīs, lai cīnītos ar krievu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-09 00:32, pirms 16 gadiem
Ukrainim no tiem pieciem ļimoniem tik un tā ne silts ne auksts. Principiāls cilvēks turklāt - pateica, ka cīnīsies ar Tompsonu un arī 5milj. dēļ lēmumu nemainīja. Visu cieņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja