Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks BoxRec rangā pēc uzvarētā "Golden Contract" ieņem 13. vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bolotņiks BoxRec rangā pēc uzvarētā "Golden Contract" ieņem 13. vietu
Ričards Bolotņiks cīņā pret Seržu Mišelu. Foto: MTK Global

Latviešu bokseris Ričards Bolotņiks (18-5-1) šodien pēc pusnakts triumfēja “Golden Contract” turnīrā un nosargāja WBO Eiropas čempiona jostu. Prestižā mājaslapa BoxRec uzvaru novērtējusi ar piecu vietu kāpumu pussmagā svara pasaules rangā.

Sacensības rīkoja promouteru uzņēmums “MTK Global”, kas pārstāv arī smagsvaru Taisonu Fjūriju, un uzvarētājam apsolīts divu gadu un piecu cīņu līgums. Starp astoņiem uzaicinātajiem bokseriem tikai divi nebija no Lielbritānijas. Ričards Bolotņiks pirmajā kārtā dominēja pret Stīvenu Vordu, bet pusfinālā Rīgā tika galā ar Hoseu Bērtonu. Izšķirošajā cīņā bezspēcīgs latvieša priekšā bija arī Vācijas bokseris Seržs Mišels.

Iepriekš Bolotņiks BoxRec pussmagā svara pasaules rangā ieņēma 18. vietu, bet desmitajā raundā izcīnītā uzvara pret Mišelu ļāvusi viņam pakāpties piecas pozīcijas augstāk - līdz 13. vietai. Tūdaļ pēc cīņas Bolotņiks kā savu potenciālo nākamo pretinieku piesauca britu Entoniju Jardu (20-1), kurš rangā atrodas 27. vietā. Finālā pieveiktais Mišels ir 41.

Ranga līderis ir 37 gadus vecais krievu bokseris Sergejs Kovaļovs (34-4), un arī otro un trešo pozīciju ieņem krievi - Dmitrijs Bivols (17-0) un Arturs Beterbijevs (15-0). Kovaļovs 2020. gadā nav cīnījies, bet 2019. gadā viņš ringā kāpa trīs reizes.

Vispirms ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu tika uzveikts Eleiders Alvaress, kam sekoja Bolotņika pieminētā Jarda pieveikšana 11. raundā. Punkts gadam tika pielikts ar milzīgo cīņu pret Saulu Alvaresu, Kovaļovam piedzīvojot nokautu.

No Bolotņikam priekšā esošājiem bokseriem četri nāk no Krievijas, trīs - no ASV, bet pa vienam - no Meksikas, Kanādas, Kolumbijas, Kubas un Zviedrijas.

Izmantotie resursi:
https://boxrec.com/en/ratings?r%5Br...

     [+] [-]

, 2020-12-03 09:49, pirms 3 gadiem
Labs tramplīns!

     [+] [-]

, 2020-12-03 11:24, pirms 3 gadiem
Un blakus ir Badou Jack. Nav daudz bokseru, kuriem ir vairāk titulcīņas par šo tumšādaino zviedru. Bet Jarde piesaukšana jau izskatās pēc MTK Global saskaņota haipa- sak, ja gadījumā uzvarēsi Mihelu, sāc kacināt Jarde!