Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2539, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas analītiskās prognozes: Mančestras "City" iespēja iegūt titulu ir 62%

Andris Liepa
Andris Liepa

Premjerlīgas analītiskās prognozes: Mančestras "City" iespēja iegūt titulu ir 62%
Mančestras "City" galvenais treneris Peps Gvardiola
Foto: SIPA USA/Scanpix

Anglijas Premjerlīga ir viena no bagātākajām un interesantākajām līgām ne tikai futbolā, bet visā pasaules sportā, un tās notikumi saista vairāku desmitu miljonu līdzjutēju uzmanību. Diskusijas par uzvarētājiem, favorītiem, TOP3 komandām un labākajiem vārtu guvējiem noris teju nepārtraukti, un ar īpaša pētījuma palīdzību šīm diskusijām un prognozēm tiek dots arī faktos balstīts atspaids, proti, analītiķu komanda aprēķinājusi visu 20 Premjerlīgas komandu vārtu gūšanas un ielaišanas tendences un, izmantojot šos aprēķinus, veikusi vairākus tūkstošus simulāciju katrai šīs sezonas spēlei, lai noteiktu ticamāko Premjerlīgas kopvērtējuma vietu sadalījumu.

„Betsafe” futbola prognozes un to koeficienti ir lieta, ko nosaka bukmeikeri, ņemot vērā aktuālo situāciju, dažādus algoritmus, spēlētāju sastāvu utt. Savukārt „Betsafe” analītiķu veiktais pētījums atšķiras ar to, ka nosaka nevis iespējamā notikuma koeficientu, bet gan pēc īpašas formulas cenšas noteikt katras atsevišķas Premjerlīgas spēles rezultātu, ko vēlāk apkopo potenciālajā turnīra noslēguma tabulā. Ar pētījuma metodoloģiju pilnībā iespējams iepazīties augstāk pieejamā saitē.

Iegūtie rezultāti liecina, ka visticamākā iespēja ir Mančestras „City” atgriešanās čempionu tronī, iegūstot to otro gadu pēc kārtas. Pētījumā secināts, ka šādam notikumam ir 62.1% piepildīšanās iespēja, un „City” tiek prognozēta 98 punktu izcīnīšana, kas ļautu par vismaz divu uzvaru tiesu apsteigt tuvākās sekotājas „Tottenham” un „Liverpool”.

Pētījumā tika ņemta vērā abu komandu rezultativitāte un aizsardzības statistika, un šajā ziņā „Tottenham” pēdējās sezonās bijusi ļoti augstā līmenī. „Tottenham” iespēja kļūt par čempioni aprēķināta ar 19.1% ticamību, kamēr „Liverpool” analoģiska iespēja ir desmit procenti.

Nevienai citai komandai pētījuma rezultāti nepiedāvā triumfa iespēju lielāku par pieciem procentiem. Mančestras „United” pagājušajā sezonā kļuva par vicečempioni, taču tās tendences vārtu gūšanā un vārtu ielaišanā liecina, ka tika lielā mērā paņemts maksimums no iespējamā, un attiecīgi šosezon paredzama izlīdzināšanās. Secināts, ka „United” iespējas iegūt titulu ir 3.8%, turklāt jāpiemin, ka pētījumā netika izmantoti šīs sezonas pirmo spēļu rezultāti, kas Mančestras „United” neko labu nesolu.

Sporta totalizators „Betsafe” pētījumā aprēķinātas ne tikai izredzes iegūt titulu, bet arī iespējas kvalificēties Čempionu līgai un izkrist no līgas, kā arī rezultatīvākā spēlētāja titula ticamākie kandidāti. Šīs kategorijas izvērtēšanai tika aprēķināta Premjerlīgas spēlētāja vidējā karjeras trajektorija, izanalizējot gandrīz 300 spēlētāju karjeras statistiku Premjerlīgā un attiecīgi piemērojot to šīs sezonas dalībniekiem. Tiek norādīts, ka savas karjeras zenītam tuvojas 25 gadus vecais Harijs Keins, kurš jau pierādījis, ka spēj noturēt rezultatīvu spēli vairāku gadu ilgā periodā, ko pagaidām vēl nevar teikt par pagājušās sezonas Zelta buča ieguvēju Mohamedu Salāhu. Turpinoties ierastajām Premjerlīgas tendencēm, Keinam tiek prognozēti 30 vārtu guvumi šosezon, kamēr Salāham – 22.



"Betsafe" sporta blogs drīzumā plāno piedāvāt līdzīgu analīzi un kopvērtējuma iznākumu variantus arī par Spānijas futbola čempionātu un Itālijas A Sēriju.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-11 14:49, pirms 6 gadiem
Sadio Manē , kuram jau šobrīd 4 goli , nesasitīs vismaz 13 ? Nu nu , anālītiķi

     [+] [-]

, 2018-09-11 20:08, pirms 6 gadiem
Man ir garlaicīgi((
Zēni - rakstiet. Iepazīsimies, tiksimies!
Man ir 23 gadi. Es esmu jautra! Foto un telefons profilā. Rakstiet tagad >︍>︍> 18pop.tk