Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2539, Did:0, useCase: 3

Bukmeikeri prognozē: kura valstsvienība triumfēs Eiropas čempionātā futbolā?

Rolands Eliņš

Bukmeikeri prognozē: kura valstsvienība triumfēs Eiropas čempionātā futbolā?
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nākamās nedēļas nogalē, 11. jūlijā, noslēgsies UEFA Eiropas čempionāts futbolā, un pēc astotdaļfinālu aizvadīšanas finālturnīrā palikusi vairs tikai trešdaļa izlašu. No 24 komandām, kas uzsāka turnīru, cīņu par čempiones titulu turpina tikai astoņas, turklāt no tālākas cīņas par uzvaru izkritušas arī vairākas sākotnējās favorītes. Pirmās ceturtdaļfināla spēles gaidāmas jau šovakar, bet tikmēr “Betsafe” bukmeikeri prognozē, no kurām izlasēm sagaidīt visvairāk un kurš varētu kļūt par nākamo Eiropas čempionu.

Pirms finālturnīra bukmeikeru prognozēs tika izceltas astoņas favorītes ar pasaules čempioni Franciju priekšgalā, taču šo turnīra posmu sasniedza tikai puse jeb četras no lēstajām favorītēm, turklāt viss ir iegrozījies tā, ka tās nav sadalījušās līdzīgi pa turnīra zariem. Augšējā zarā atrodas Spānija, Itālija un Beļģija, kamēr Anglija ir vienīgā tā saucamā "īstā favorīte" apakšējā zarā.

Uz "īsto favorītu" izcelšanu šajā čempionātā gan nevar paļauties. Par to pārliecinājās gan Nīderlande, gan Francija, un tāpat astotdaļfinālā izstājās arī Vācija un Portugāle, kamēr Spānija savā apakšgrupā nemaz neuzvarēja. Tāpat vērts paturēt prātā, ka no tā sauktās Nāves grupas, kas pirms turnīra tika izcelta kā visdraudīgāko spēku apvienojums, neviena komanda tālāk par astotdaļfinālu tā arī nav tikusi.

Anglijas futbola izlase astotdaļfinālā prata izcīnīt uzvaru pret Šveici, un atsevišķi futbola līdzjutēji ir gana droši, ka Anglija jau var gatavoties finālam. Ceturtdaļfinālā tai gaidāma cīņa pret Ukrainu, bet, ja Anglijai izdosies tikt pusfinālā, tur komandai būs jāstājas pretī Čehijas-Dānijas izlašu spēles uzvarētājai. Taisnība, ka Anglija ir spēcīga favorīte, taču bukmeikeri to ne tuvu neuzskata par pašsaprotamu scenāriju - iespēja, ka Anglija iekļūs finālā tiek novērtēta ar 60% iespējamību.

Kurai izlasei šobrīd ir labākās izredzes izcīnīt titulu? Arī šī sarakstā augšgalā ir Anglija, taču bukmeikeru vērtējumā Anglijas kļūšana par Eiropas čempioni, paveicot to pirmoreiz savā vēsturē, tiek vērtēta viena ar 33% iespējamību. Tālāk šajā sarakstā seko trīs komandas no augšējā zara - Spānijas triumfa iespēju bukmeikeri vērtē ar 25% ticamību, Itālijas čempiones tituls ir novērtēts ar 20% iespējamību, bet Beļģijas izlases pirmā vieta šobrīd tiek vērtēta tikai ar 12% iespēju.

“Eiropas čempionāts jau vairākkārt ir bijis pārsteigumu pilns notikums, kur izvērsties kādai nosacīti mazākai komandai. Arī Portugāles tituls 2016. gadā varētu tikt pieskaitīts šādam scenārijam, jo Euro 2016 čempionāta laikā tās komanda rādīja blāvu sniegumu, taču katrā spēlē tik un tā tika pie sev vēlamā rezultāta gandrīz vai ar minimumu. Nedaudz senākā vēsturē tikmēr ir Grieķijas izlases triumfs 2004. gadā un Dānijas uzvara 1992. gadā, kas ir lielisks apliecinājums, ka uzvarēt patiešām var teju jebkurš,” komentē “Betsafe” prognožu eksperts Valters Rozmanis.

Tāpat arī Dānija šoreiz vēl turpina savu cīņu par uzvaru, turklāt Dānija nevar sūdzēties par savu pretinieku ceturtdaļfinālā – tai pretī stāsies Čehijas izlase, un abas komandas noteikti uzlūko šo kā savu lielo iespēju. Ukrainai un Šveicei varētu būt grūtāk parūpēties par lieliem pārsteigumiem, jo tad būs jāpieveic vairāki grandi, taču futbola laukumā slavenie uzvārdi bieži vien šādos īsos turnīros mēdz piekāpties citām vērtībām. Kāds būs fināla iznākums, to noskaidrosim jau drīzumā.

Informāciju sagatavoja:
Daiga Zīmele
“Betsafe” sabiedrisko attiecību konsultante

     [+] [-]

, 2021-07-02 12:41, pirms 3 gadiem
It kā skatījos ka 1,8 finālā ENG spēlēja pret GER bet rakstā ka ENG-SUI laikam TV jāpagriež atpakaļ varbūt kļūda TV sistēmā.......

     [+] [-]

, 2021-07-02 15:25, pirms 3 gadiem
"Anglijas futbola izlase astotdaļfinālā prata izcīnīt uzvaru pret Šveici"

Kurā gadā?

     [+] [-]

, 2021-07-02 18:33, pirms 3 gadiem
Ja es buutu autors ienaaktu un vismaz palasiitu komentus! Vai tad tieshaam neinteresee ko domaa lasiitaaji?? Tie vienmeer var noraadiit uz kluudaam rakstaa.