Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies SBL regulārais čempionāts

Jānis Celmiņš

Noslēdzies SBL regulārais čempionāts
BA "Turība" komandas basketbolisti
Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv

Šodien noslēdzies SEB Studentu Basketbola līgas (SBL) regulārais čempionāts. Pēdējās spēlēs pie panākumiem tikuši "LU", "RTU" un "BAT" studenti. Pēdēji uzvarējuši arī visā regulārajā čempionātā.

Visas trīs pēdējās regulārā čempionāta spēles šovakar risinājās Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē. Dienas pirmajā mačā Latvijas Universitāte (LU), veiksmīgi aizvadot pirmo un ceturto spēles ceturtdaļu, ar 97:75 pieveica Rīgas Starptautisko Biznesa un Administrācijas augstskolu (RSEBAA). Uzvarētāju rindās 24 punktus guva Mārtiņš Laksa, viņam arī desmit atlēkušās bumbas, bet zaudētājiem 31 punkts Agra Alkšņa rēķinā.

Kā otrie laukumā devās Banku Augstskolas (BA) un Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) student. Arī šajā mačā uzvaru svinēja turnīra tabulā augstāk esošā "RTU" komanda – 104:93. Aivars Svirido un Jānis Dilevka uzvarētāju labā guva attiecīgi 26 un 24 punktus, bet zaudētājiem ar 53 (!) punktiem rezultatīvākais bija Dāvis Zeps.

Uzvaru pēdējā regulārā čempionāta spēlē svinēja arī Biznesa augstskola Turība (BAT), kas pārliecinoši apspēlēja Rīgas Stradiņu universitātes (RSU) vienību – 92:59. "BAT" labā desmit un vairāk punktu guva pieci basketbolisti. Rezultatīvākie no viņiem Jānis Lasmanis un Pēteris Kravčuns guva pa 15 punktiem.

Līdz ar šīm trim spēlēm noslēdzies SBL regulārais čempionāts. Uzvaru tajā svinēja aizvadītās sezonas līgas čempioni "BAT" basketbolisti. Vietu pusfinālā nodrošināja arī Latvijas Lauksaimniecības Universitāte (LLU). Par vietām pusfinālos cīnīsies LSPA, LU, RTU un RSU komandas.

Līgas "Final Four" turnīrs risināsies no 22. līdz 24. martam Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē.

Izmantotie resursi:
sbl.lv